26 / 04 / 2024

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.



Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatı tamamlanıyor. Şehrin doğal stüdyosu olacak rekreasyon alanı için son düzenlemeler yapılıyor. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak proje ile merhum başbakan Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı müze Türkiye'de bir ilki barındıracak.

Aydın Denge'den Ayşe Yıolaz'ın haberine göre, konumu ve içeriği ile Aydın'ın göz bebeği konumunda bulunacak aday olan müzenin içeriği tamamlanıyor. Müzenin tavanı, tabanı ve duvarları da özel ekiplerce yapıldı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in Aydınlılara çağrısında Adnan Menderes'in şahsi eşyaları valiliğe verildi. Kronolojik sıralaması yapılan eserler ve kıymetli eşyalar usulüne uygun hazırlandı. Adnan Menderes'in şahsi otomobili de yine müze içerisinde yer alacak

Alanın sadece müze olarak düşünülmemesi gerektiğini, Aydınlıların nefes alabileceği bir yaşam alanı olacağından bahseden Vali Köşger, “Burası bir yaşam alanı olacak, sadece müze olmayacak. Hem bir müze hem de Aydın’da soluk alabileceğiniz bir yer. Çine Çayı’nın kenarındaki su değirmenlerine benzer değirmenler inşa ediyoruz. Çine Çayı ıslah edildi. Bittiğinde 90 dönüm Aydınlıların nefes alabileceği ve hikayesi olan bir yer olacak. Hikayesi de şudur; Adnan Menderes’in ‘Yassıada’dan bir kurtulursam Çakırbeyli’deki Çiftliğe gideceğim, Çine Çayı kenarındaki söğüt ağaçları kenarında oturacağım, Aydın tarafına bile geçmeyeceğim, bu işlerden elimi çekeceğim’ dediği yerdir burası. Söğüt ağaçları ve onun bu sözünü canlandıracak bir anıtta olacak. Mini Aydın gibi bir yerde olacak. Vatandaşlarımızın pikniğini yapabileceği alanlarda olacak. Hemşehrilerimizin elinde Adnan Menderes’e ait küçük bir obje de olsa bir rozet, bayrak, kalem gibi şeyler varsa bize ulaştırırlarsa biz onların adıyla sergileyeceğiz. Açılışı Mart ayına yetiştirebilirsek Cumhurbaşkanımızın gelme ihtimali söz konusu” ifadelerini kullandı.


Geri Dön