26 / 04 / 2024

Adnan Ünverdi: OSB'de yer bulamıyoruz!

Adnan Ünverdi: OSB'de yer bulamıyoruz!

Pandemide ihracatını artıran tek şehir olduklarını söyleyen Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, "OSB'de yer bulamıyoruz" dedi.



 

Gaziantep, 12,5 milyar dolarlık ticaret hacmiyle Türkiye’nin en büyük 6’ncı ekonomisi. 2020’nin ilk 10 ayında 6,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Capital'de yer alan habere göre, Pandemide 2019’a göre ihracatını artıran tek şehir oldu. Halı, dokunmamış kumaş ve gıdada sanayicilerin yüzde 90 doluluklarla çalıştığını söyleyen Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “OSB’de (Organize Sanayi Bölgesi) yer bulmakta zorlanıyoruz” diyor ve şöyle devam ediyor:

ÇİN FIRSATI

“Bu yıl, ihracatımız dünyanın Çin’den uzaklaşmasıyla artmaya başladı. Geçtiğimiz ekim ayında rekor ihracat gerçekleştirdik, ihracatımız 2019’un aynı ayına göre yüzde 13,6 arttı. 2019’u 7,5 milyar dolar ihracatla kapatmıştık. 2020 sonu için hedefimiz bunun üzerine çıkmak ve yılı 7,7 milyar dolarla bitirmek. İlk 10 aydaki toplam 6,4 milyar dolarlık ihracatımız, bu hedefimizi rahatlıkla tutturabileceğimizi gösteriyor.

2021 HEDEFİ 2,5 MİLYAR TL

Kayseri'nin en önemli aile şirketleri arasında yer alan Simfer Group, Türkiye'nin ilk katı yakıt sobası üreticilerinden. 5 yıl önce soğutma ürünlerine de giren grup, 2020'yi 1,5 milyar TL ciroyla kapatmayı hedefliyor, 2021 için hedefi ise 2,5 milyar TL. Aile şirketinin ikinci kuşağı ve yönetim kurulu başkanı İbrahim Ustaoğlu, hedeflerini şöyle anlatıyor:
"Son 10 yılda Kayseri'ye 100 milyon doların üzerinde yatırım yaptık. 3 üretim tesisimizde 2 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu yıl 3'üncü çeyrekte dolar bazlı satışlarımızı 2019'un aynı dönemine göre yüzde 20 artırdık, Bu yılı ihracatta yeni rekorlarla kapatmak istiyoruz, 2020'yi pandemiye rağmen dolar bazında yüzde 6 büyüme ve 1,5 milyar TL ciroyla kapatmayı öngörüyoruz, 2021 için ciro hedefimiz ise 2,5 milyar TL, Ülkemize hem istihdam hem dış ticaret fazlası yaratan şirketler olarak katkımız olsun istiyoruz"


EN HIZLI ARTIŞ HALIDA

"ABD’de pandemiden sonra artan halı talebiyle üreticilerimiz yüzde 90 dolulukla çalışıyor. Bunun en önemli nedeni ürün çeşitliliğimiz. OSB’de yer bulmakta sıkıntı çekiyoruz.

Gıda ve ambalajda uluslararası yatırımcılardan yatırım talebi alıyoruz. Sanayicilerimiz ihracattan dolayı kazançlı ancak korona küçük esnafı çok etkiledi."

 

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!


Geri Dön