26 / 04 / 2024

Adrasan'daki işletme sahipleri yapılabilecekleri görüşmek üzere bir araya geldi!

Adrasan'daki işletme sahipleri yapılabilecekleri görüşmek üzere bir araya geldi!

Kumluca'nın Adrasan Mahallesi'nde çıkan ve de 120 hektar ormanlık alanın yanı sıra bazı işletmelerde hasara neden olan yangının ardından iş yeri sahipleri yaralarını sarmaya çalışıyor.



Kumluca'nın Adrasan Mahallesi'nde meydana gelen orman yangınının ardından bölgedeki işletme sahipleri, yapılabilecekleri görüşmek üzere bir araya geldi.


Adrasan'daki turistik işletme sahipleri, yangından etkilenen işletmelere yapılabilecek yardımı görüşmek amacıyla toplantı düzenledi. 


Toplantıda alınan karar gereği oluşturulan komite başkanı Ömer Özer, yaptığı açıklamada, Adrasan'da meydana gelen yangından 200 otelden sadece 5'inin etkilendiğini, bunun dışında bölgede hayatın normal şekilde devam ettiğini söyledi.


Yangından etkilenmeyen işletme sahipleri olarak, etkilenen işletme sahiplerine yardımcı olabilmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade eden Özer, oluşturdukları komite ile hem iş yerleri yananlara yapılacak yardımları hem de Adrasan ile ilgili sorunları takip edeceklerini anlattı.


Yangından etkilenen işletmeleri tekrar ayağa kaldırmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getiren Özer, "Bütün kamuoyu, turizme gönül veren insanlar bilsin ki Adrasan'da turizm devam etmektedir. Hizmetlerimiz en iyi şekilde verilmektedir" dedi.


- Kıyı kenar çizgisinin yeniden belirlenmesi talebi


Özer, Adrasan'ın sorunlarıyla ilgili dernek kurmayı planladıklarını, bundan sonra sorunlara dernek vasıtasıyla çözüm arayacaklarına işaret ederek, şöyle konuştu:


"Adrasan'ın en önemli sorunlarından biri imar meselesi. Adrasan'da iki defa kıyı kenar çizgisi çizildi. Bugün mevcut işletmeler ilk çizgiye göre oluşturuldu. İkinci kıyı kenar çizgisi ise işletmeler yapıldıktan sonra çizildi. Maalesef nasıl olduysa aradan dört beş yıl sonra ikinci kıyı kenar çizgisi çiziliyor. Aynı irade tarafından çizilen ikinci çizgi, bütün işletmeleri mağdur etmiştir. Biz kıyı kenar çizgisinin eskiye dönmesini veya iki çizim arasında ihtilaf olduğu için yeniden çizilmesini istiyoruz. Böylece yaşanan sorunlarda ortadan kalmış olacaktır."


Öte yandan yangın sırasında Adrasan'da tatil yapan bazı tatilcilerin bölgeden ayrıldığı, tatillerini sürdürenlerin ise denize girerek eğlendikleri gözlendi.


Kumluca'nın Adrasan Mahallesi'nde 28 Haziran'da çıkan orman yangınında 120 hektar ormanlık alanın yanı sıra 5'i otel olmak üzere 9 işletme zarar görmüştü.


AA


Geri Dön