26 / 04 / 2024

AE Arma-Elektropanç, Avrupa'nın en yükseğine giriyor!

AE Arma-Elektropanç, Avrupa'nın en yükseğine giriyor!

İnşaatlara tasarruf çözümleri üreten AE Arma-Elektropanç, Avrupa'nın en yüksek binası olacak Moskova'daki 432 metre uzunluğa sahip projenin teknik müteahhitliğini üstlendi



Firma, Avrupa'nın tamamlanmış en yüksek binası olan Capital City kompleksi portföyünde bulunduruyor.

Arma Mühendislik Sanayi ve Ticaret Aşž ile Elektropanç Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi'nin, 2001 yılında birleşme kararı alması sonucunda doğan AE Arma-Elektropanç Aşž, dünya çapında bir çok projeye imzasını atıyor. Kurucu iki firmanın, yaklaşık 30 yıllık geçmişlerinden aldığı tecrübe ve güç ile sektöre giren AE Arma-Elektropanç, küresel büyüklükte bir 'teknik müteahhit' olmayı hedefliyor.

Bugüne kadar Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında gerçekleştirilen bir çok projede teknik müteahhit olarak yer alan AE Arma-Elektropanç, Avrupa'nın en yüksek binası olacak Moskova'daki 432 metre uzunluğa sahip projenin teknik müteahhitliğini üstlendi. Firma, Avrupa'nın tamamlanmış en yüksek binası olan Capital City kompleksi ve Avrupa'nın en yüksek beşinci binası olan St. Petersburg Tower'ı da portföyünde bulunduruyor. Moskova'da yapılacak sözleşme ile proje büyüklüğünün 700-800 milyon dolar olduğunu belirten AE Arma-Elektropanç Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kızılhan, Türkiye'nin de yükseklik olarak ilk 20 binası içindeki 8-9 binanın kendileri tarafından teknik müteahhitliğinin yapıldığını söyledi.

Küresel marka olma hedefi

Yakın bir tarihte yine Moskova'da bir kontrat yapacaklarına işret eden Kızılhan, 'O binanın yüksekliği 432 metre olacak. Bu Avrupa'nın yapılmakta olan en yüksek binası olacak. Proje büyüklüğü 700-800 milyon dolar. Türkiye'nin de yükseklik olarak ilk 20 binası içindeki 8-9 binanın teknik müteahhitliğini biz yaptık' dedi.

Kızılhan, şirketin önümüzdeki döneme ilişkin hedefleri hakkında da ise şu bilgileri verdi:
'Bin 200 kişinin üzerinde işgücü istihdam ediyoruz. 2011 sonunda hedeflenen kontrat değerimiz 1 milyar dolar. 2010'da 71.1 milyon dolar olan ciromuzu, bu yıl 231 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz.'

Yeni ofisler yolda

AE Arma-Elektropanç, geçen haziran ayında Katar'da bir ofis açarak üç kıtada bulunan ofislerine bir yenisini daha ekledi. Bugüne kadar Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında gerçekleştirilen pek çok önemli projede teknik müteahhit olarak yer alan AE Arma-Elektropanç'ın Türkiye dışında; Dubai, Rusya Federasyonu ve Katar'da lokal firmaları bulunuyor. Abu Dhabi, Rusya Federasyonu, KKTC ve Azerbaycan' da şubeleri ile faaliyette olan firma ayrıca yaklaşık 5 yıldır Cezayir, 23 yıldır Rusya Federasyonu ve 8 yıldır da BAE (Birleşik Arap Emirlikleri'nde faaliyetlerini sürdürüyor.
Ekonomist-Mortgage


Geri Dön