29 / 03 / 2024

AE Mimarlık, 75 yeni projesini tanıttı!

AE Mimarlık, 75 yeni projesini tanıttı!

İstanbul'un sayılı mimarlık ofislerinden biri olan ve 1991 yılından beri özellikle Kadıköy'de birçok önemli projeye imza atan AE Mimarlık, yıl içerisinde hayata geçireceği 75 yeni projesini tanıttı.



AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu Bağdat Caddesinin en çok iş yapan mimarlık ofislerinden biri olduklarını ifade ederek, "40 farklı firmaya ait projelerin çizimi aynı anda yürüyor. Projelerin devamı da gelecek" dedi. 



Kadıköy bölgesine, Anadolu'dan ve İstanbul'un Avrupa Yakası'ndan gelen inşaat firmalarının da yoğun bir ilgisi bulunduğuna dikkat çeken Erkutoğlu, yaptıkları projelerin neredeyse yüzde 90'ının Bağdat Caddesi'nde yer aldığını ifade etti. Ahmet Erkurtoğlu, Cadde'nin önde gelen firmalarına proje hazırladığını dile getirerek, "Birgen İnşaat, Aydoğan İnşaat, Ferko İnşaat, D Yapı, Kosifler Yapı, Demirland İnşaat ve Sadıkoğlu İnşaat gibi firmalarla çalışıyoruz. Bağdat Caddesi, yaklaşık 10 yıl sonra AE Mimarlık'm hayat verdiği projelerle şekillenmiş olacak" dedi. 



Mimar Ahmet Erkurtoğlu, şehrin siluetini korumanın tüm mimarların asli görevi olduğunu belirterek, hayata geçirdikleri projelerde estetik kaygüar içerisinde kaybolmadan, binanın işlevselliğini ön plana çıkarmaya çalıştığını söyledi. 



Dünya


Geri Dön