28 / 03 / 2024

Afyonkarahisar'da 155 milyon TL'ye satılık termal otel!

Afyonkarahisar'da 155 milyon TL'ye satılık termal otel!

Afyonkarahisar Demirçevre Köyü’nde bulunan beş yıldızlı termal otel açık artırma usulü ile 154 milyon 952 bin 24,07 TL bedelle 18 Ocak'ta satılacak...



Afyonkarahisar Demirçevre Köyü’nde bulunan beş yıldızlı termal otelin açık artırma suretiyle satışa çıkarıldı. Açık artırma ihalesi 18 Ocak 2019 tarihinde saat 10.00'da yapılacak.

Ömer-Gecek Turizm Planlarında Tercihli Kullanım alanı içerisinde yer alan, 24 bin 269,92 metrekare yüz ölçümlü arsa ve bu arsanın sınırları içerisinde kalan beş yıldızlı otel ve eklentilerinin toplam muhammen bedeli 154 milyon 952 bin 24,07 TL.

Otelin birinci satış ihalesinde istekli bulunamazsa ikinci satış ihalesi 12 Şubat 2018 tarihinde aynı yerde ve saate yapılacak.

İlan metni: 
T.C. AFYONKARAHİSAR İCRA DAİRESİ 2016/1157 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
TAŞINMAZIN
Özellikleri :Afyonkarahisar İli İnaz (Demirçevre) Köyü 489 ada 16 parselde kain 24.269,92 m2 yüz ölçümlü arsa ve bu arsanın sınırları içerisinde kalan Alila Deluxe Termal Hotel&SPA ticari ismini almış olan beş yıldızlı bir termal oteldir. Adı geçen şirket tam hisse ile maliktir. Güncel adresi Merkez Dörtyol Mahallesi 2056 Sokak No:19 , Kütahya Karayolu 10. Km dir. Zafer Havaalanına 40 km mesafededir. Keşif tarihi itibarı ile faal olmadığı gibi, giriş katındaki oturma grupları, bodrum kattaki bazı makine aksamları, taşınabilen mutfak malzemeleri odalardaki yataklar, taşınabilen mobilya grupları, televizyon, mini buzdolabı, vb. eşyalar yerinde olmadığından faaliyet göstermesi de mümkün değildir.
İNŞAAT İMALATLARI
Bölge beş yıldızlı termal işletmelerin son yıllarda sıkça boy gösterdiği bir bölgedir. Etrafında Korel Otel, Oruçoğlu Otel, İkbal Otel gibi işletmeler halen faaldir. Kütahya-Afyon Devlet Karayolu’ndan takriben 2 km içeride, yoldan rahatlıkla görülebilecek hakim bir konumdadır. Parsel üzerinde yer alan otel binası A,B,C,D blok isimlerini almıştır. Bloklar birbirine bitişik nizam konumunda yapılmış olup, aralarından geçiş rahatça mümkündür. Her birisi 4 bodrum+zemin+8 normal kat olmak üzere toplam 13 er katlı inşa edilmiştir.
1.bodrum katta 250 araçlık kapalı otopark vardır. Zeminler vakumlu beton, duvarlar sıvalı ve boyalıdır. 2.bodrum katta otelin altyapı ve genel işleyişi ile ilgili üniteler mevcuttur. 1 tane ana makine dairesi, 7 tane küçük makine dairesi, teknik atölye, teknik ofis, 2 tane trafo odası, sığınak ve revir aynı kısım içerisindedir. Tabanlar seramik, duvarlar alçı+plastik boya, tavanlar ise alüminyum asma tavandır. Koridor yardımı ile personel yemekhanesi, bay-bayan personel giyinme odalarına buradan da lojistik kısmına geçiş yapılmaktadır. Lojistik kısmı içerisinde mutfak depoları, yemek pişirme mutfağı vardır. Mutfakta malzemelerin çeşidine göre kurulmuş hazırlık tezgahları, soğuk hava depoları gibi kısımlar ile birlikte bulaşıkhane ve yemeklerin pişirildiği kısım vardır. Zeminler seramik, duvarlar tavana kadar fayanstır. Bütün mahallerde asma tavan uygulaması vardır. Mutfak bölümünden çıkıldıktan sonra idari ofislerin olduğu koridora, buradan da çöp atma depoları, mal kabul yeri ve kuru bakliyat ambarlarına geçilerek 2. Bodrum kat tamamlanmaktadır.
3.bodrum katta bay-bayan SPA Merkezi, fitness center, yoga plates salonu, giyinme odaları, wc-lavabolar bir bölümdedir. Bu bölümden termal havuz bölgesine geçildiğinde içinde farklı su sıcaklığında 2 adet termal havuz,1 jakuzi, 1 yatak havuzu, ayak havuzu, üzeri kapalı tatlı su yüzme havuzu, yarı açık yüzme havuzu, aquapark, sauna, buhar banyosu, çocuk havuzu, dinlenme alanı, Türk hamamı, ılıklık gibi üniteler ile karşılaşılmaktadır. Aynı katın doğu tarafında ise saatlik olarak kiralanabilen 22 adet dinlenme odası, 10 adet aile banyosu vardır. Aile banyosu içinde ise termal havuz, duş kurna ve dinlenme bölümleri mevcuttur. Bu bölümdeki 2 adet vip spa içinde soyunma dolapları, termal havuz, yüzme havuzu, sauna ve Türk hamamı vardır.
4. bodrum kattaki tüm üniteler bay-bayan bölümü olmak üzere inşa edilmiştir. 11 er adet yüzme havuzu, güzellik ve bakım odaları, masaj odaları, aroma terapi, kuaför gibi üniteler yapılıdır. Yüzme havuzundan çıkıldıktan sonra ortak koridordan 3. Bodrum kata inilerek vitamin bara geçiş mümkündür.
Zemin kat otelin giriş katı olup, dışarıdan ön giriş kapısından geçildiğinde sol tarafta 3 adet kiralanmaya müsait dükkan, holün orta sağında resepsiyon ile onun önünde lobi vardır. Ara holün sağından ana lobiye geçiş mümkündür. Bu sırada idari ofis, kısmı da geçilmektedir. Ara holden resepsiyonun önünde geçilerek devam edilmesi halinde arka bahçe çıkış kapısına ulaşmak mümkündür. Bu kısımdan bay-bayan wc-abdest alma ve mescit bölümüne geçildiğinde mescit zeminin halı ile kaplı olduğu görülmüştür. Girişte 528 adet ayakkabı dolabı vardır. Mescit bölümünden ana lobiye geçişteki koridor üzerinde shopping center olarak adlandırılmış faal halde 5 adet dükkan, 1 tane çocuk odası ve animasyon salonu vardır. Salon zeminleri halı, duvarları kağıt kaplıdır. Zemin kat koridor zeminleri ise birbirine uyumlu bejin farklı tonlarında mermer kaplıdır. İşçilik ve malzeme seviyesi üst düzeydedir.
Animasyon odasının devamındaki holden ana lobiye geçişte pastane, game center, çocuk oyun alanı, duvar ve tavanları ses yalıtımlı sinema-tiyatro salonu, içerisinde sadece bilardo masalarının olduğu demirbaşların yer aldığı yetişkin oyun salonu bulunmaktadır. Oyun salonunun zeminleri halı döşelidir. Oyun salonundan ana lobiye buradan da aynı anda 600 kişinin yemek yiyebileceği aynı zamanda açık terası da bu amaçla kullanılabilen restauranta geçilmektedir. Yemekhane bölümünün iç kısmında yemek hazırlık, yemek servis asansörü, oda servisi bölümü ve depo vardır.
Otelin 8 katında toplam 300 tane oda vardır. Kat holünde 1 kat ofisi, 1 elektrik odası, 6 tane müşteri asansörü, 1 hizmet asansörü, 3 tane yangın merpeni vardır. Zeminler komple halı, duvarlar kağıt kaplıdır. 8 katta yer alan odalar; standart odalar, süit odalar, king oda ve quenn odadır.
STANDART ODALAR
Standart odaların 112 tanesi 30 ar m2 lik normal standart oda, 32 tanesi 32 şer m2 lik Large standart oda olmak üzere toplamı 144 tür.Standart odaların giriş kapısı manyetik kartla çalışan kapıdır.1+0 şeklinde yapılmış odaların her birinde, bir banyo ve bazılarında balkon bulunmaktadır. Oda içi tefrişatı olarak girişte yan duvara gömme halde 4 kapaklı vestiyer, bir adet çift kişilik baza, çalışma masası ve ayna bulunmaktadır. Bazaların yatakları yoktur. Duvarlar kağıt kaplıdır. Tavanlar alçıpan malzeme ile kapatılmış, içine gömme spot konulmuştur. Banyo hariç odanın tamamı halı kaplıdır. Yatak başı ise tavana kadar ahşaptır.Banyosunda ise bir adet kapaklı duşa kabin, duvara ankastre alafranga klozet ve Hilton lavabo bulunmaktadır. Banyo tavana kadar rölyefli fayans kaplıdır.Standart odaların iç oda kapıları ile banyo kapısı özel imalat mobilya kapıdır. Giriş kapısı yangına 30 dakika süre ile dayanıklıdır.
Large standart odalarda ise yukarıda sayılan tüm özelliklerin dışında bir adet tek kişilik yatak ilave edilmiştir. Otelin 1. Katında standart oda sınıfına giren 4 adet engelli odası da hazırdır. Odanın içinde 2 adet tek kişilik baza vardır. Diğer malzemeler standarttır. Ancak banyolar engellilere özel dizayn edilmiş olup, duş kısmı zemin ile sıfırdır. Kabini yoktur.
SUİT ODALAR
Süit odaların 85 m2 yüz ölçümlü 146 tanesi 1+1, 8 tanesi de 2+1 olmak üzere toplamı 154 tür. Odaların giriş kapısı manyetik kartla çalışan kapıdır.
Suit odalar 1+1 tipinde inşa edilmiştir. Odaların her birinde, bir banyo ve bazılarında balkon bulunmaktadır. Girişte sağ kısımda çalışma masası, 2 kapaklı vestiyer ve ayna vardır. Salondan ayrıca balkona çıkış mümkündür. Ebeveyn odası içinde 1 çift kişilik baza vardır. Duvarlar kağıt kaplıdır. Tavanlar alçıpan malzeme ile kapatılmış, içine gömme spot konulmuştur. Banyo hariç odanın tamamı halı kaplıdır. Yatak başı ise tavana kadar ahşaptır.Banyosunda ise bir adet kapaklı duşa kabin, duvara ankastre alafranga klozet ve Hilton lavabo bulunmaktadır. Banyo tavana kadar rölyefli fayans kaplıdır.İç oda kapıları ile banyo kapısı özel imalat mobilya kapıdır. Giriş kapısı yangına 30 dakika süre ile dayanıklıdır.
2+1 tipinde inşa edilmiş large süit odalar 7. Ve 8. katlardadır. Odaların her birinde, bir banyo ve balkon bulunmaktadır. Banyoya hem koridordaki kapıdan hem de ebeveyn odası içindeki kapıdan giriş mümkündür. Girişte sol kısımda çocuk odası, sağda ebeveyn odası ve koridorun devamında salon vardır. Ebeveyn odası içinde demirbaş olarak çift kişilik baza vardır. Odadan balkona çıkış mümkündür. Ayrıca aynı oda içinde mini bir giyinme odası ile dolabı yer almaktadır. Çocuk odası içinde 2 tane tek kişilik baza bulunmaktadır. Bu odadan da müstakil balkona geçiş mümkündür. Salon, odalar ve koridor tamamen halı, duvarlar kağıt kaplıdır. Dairenin banyosunda ise bir adet küvet kabin, bir adet duşa kabin, duvara ankastre alafranga klozet ve Hilton lavabo bulunmaktadır. Duvarlar tavana kadar rölyefli fayans kaplıdır.İç oda kapıları ile banyo kapısı özel imalat mobilya kapıdır. Giriş kapısı yangına 30 dakika süre ile dayanıklıdır.
QUENN ODA:
Otelin son katında yer alan kraliçe odası 195 m2 yüz ölçümündedir. 2salon+2oda+banyo,wc-lavabodan ibarettir. 2 oda ve 1 salon halı kaplıdır. Diğer salon ise çalışma odası şeklinde düşünülmüştür. Laminant parke kaplıdır. Banyo içerisinde çift lavabo, 1 jakuzi, 1 duşakabin mevcuttur.
KİNG ODA
Otelin 310 m2 yüz ölçümlü kral dairesi büyük salon, küçük salon, mutfak, türk hamamı, sauna jakuzi ve 3 adet odadan ibarettir.
ÇEVRE DÜZENLEMESİ:
Otelin, yapıdan arta kalan kısmında çim ekimi, dekoratif görünümlü ağaçlar-bitkiler ile yeterli ve estetik ışıklandırmalarla peyzaj düzenlemesi tamamlanmış,arsası betonarme bahçe duvarı ile çevrilmiştir. Ortalama 3 mt yükseklikteki duvarın her iki yüzü mermer ile kaplanmıştır.
MAKİNE İMALATLARI:
1 -Büyük Boy Üniversal Ütü Presi, Malkan UPP2AVK 1 Adet- 18.000,00
2 -Çamaşır Kurutma Makinası, TD-40 3 Adet- 16.500,00
3 -Çamaşır Kurutma Makinası, TD-60 2 Adet- 19.000,00
4 -Çamaşır Yıkama-Sıkma Makinası, TWE-20 1 Adet- 10.000,00
5 -Çamaşır Yıkama-Sıkma Makinası, TWE-40 1 Adet- 14.000,00
6 -Çamaşır Yıkama-Sıkma Makinası, TWE-60 3 Adet- 99.000,00
8 -Çocuk Sıcak Servis Ünitesi 1 Adet -4.500,00
9 -Çocuk Soğuk Servis Ünitesi 1 Adet -3.800,00
10- Çorba Servis Ünitesi 1 Adet -4.500,00
11- Çorba Servis Ünitesi 1 Adet- 6.500,00
12- Davlumbaz, Set 1 Adet- 80.000,00
13- Diet Sıcak Servis Ünitesi 1 Adet -3.500,00
14-Diet Soğuk Servis Ünitesi 1 Adet- 4.000,00
15- Ekmek Servis Ünitesi 1 Adet -9.000,00
16- Girş Kapısı 2 Adet - 2.500,00
17- Havlu Katlama Makinası, TTF200 1 Adet- 65.000,00
18- Jeotermal İletim Hattı 1 Adet -100.000,00
19- Mutfak Tezgahı, Set 1 Adet- 45.000,00
20 -Notr Ara Tezgah 6 Adet- 1.500,00
21- Notr Servis Ünitesi 4 Adet- 26.000,00
22- Notr Servis Ünitesi 3 Adet 12.000,00
23- Notr Servis Ünitesi 1 Adet 7.500,00
24- Notr Servis Ünitesi-Turşular 1 Adet 7.500,00
25- Show Servis Ünitesi 1 Adet 16.000,00
26- Sıcak Servis Ünitesi 2 Adet 40.000,00
27- Sıcak Servis Ünitesi 1 Adet 19.000,00
28- Soğuk Notr Servis Ünitesi-Tatlılar 1 Adet 4.500,00
29- Soğuk Servis Ünitesi 2 Adet 28.000,00
30- Soğuk Servis Ünitesi 1 Adet 8.500,00
31- Soğuk Servis Ünitesi-Tatlılar 1 Adet 11.000,00
32- Soğuk ve İçecek Servis Ünitesi 2 Adet 29.000,00
33- Soğuk ve Notr Servis Ünitesi 1 Adet 11.000,00
34- Su Kuyusu (Dalgıç pompası ve tesisat dahil) 1 Adet 25.000,00
35- Süs Havuzu Tesisatı 1 Adet 20.000,00
36- Tam Otomatik İki Ütülü Buhar Kazanı,Malkan UP100P2 1 Adet 2.300,00
37 Totem 1 Adet 20.000,00
TOPLAM 801.100,00
ELEKTRİK İMALATLARI:
Yapılan teknik incelemede Otelin OG giriş noktasından zayıf akım tesisatlarına kadar
tüm noktalar görülmüş, İnşaat Yapı Yaklaşık Maliyetleri haricinde olan kalemler ile özel
imalatlara ait kalemler fiyatlandırılarak listelenmiştir.İnşaat Yapı Yaklaşık Maliyetleri içerisinde değerlendirilmiştir.
1- Oda Kat Koridorları Kapı Numaratör 300 Adet *
2- Oda telefonu 300 Adet *
3- Oda Tv-Priz-Aydınlatma Tesisat ve malzemeleri (Oda=set) 300 Set *
4- Uydu ve Ethernet sistemi 1 Set *
5- Yangın Algılama ve İhbar Sistemi 1 Set *
6- Otel Isıtma ve Soğutma Sistemleri Scada (PC -yazılım Dahil) 1 Set 75.000,00 TL
7 -Enerji Nakil Hattına ait Seksiyoner Demir Direk Komple 1 Set 7.500,00 TL
8- Otel OG Hücreler 1 Set *
9- Otel Trafo Tesisi (2x1250kVA) (bodrum kat) 1 Set *
10- Otel Jeneratör (kiralık) 1 Set *
11- Tüm AG Dağıtım ve Kumanda Panoları 1 Set *
12- OG-AG Besleme ve Güç Kabloları 1 Set *
13- AG-OG Kablo Taşıma Sistemleri 1 Set *
14- Temel Topraklama ve Paratoner Sistemi 1 Set *
15- Otel Genel Mekanlar Ses Sistemleri 1 Set *
16- Balo Salonu Ses Sistemi 1 Set *
17- Oda Sıva Altı Enerji Dağıtım Kutuları 300 Set *
18- Bahçe Duvar Aydınlatma 98 Adet *
19- Bahçe Direk Aydınlatma Armatür 10 Adet *
20- Bahçe İki Kollu Aydınlatma Armatür 23 Adet *
Genel Toplam: 82.500,00-TL
OTELİN KIYMET TAKDİRİ:
Otelin kıymet takdiri yapılırken, bina için resmi yapı yaklaşık maliyetlerinden faydalanılacak, yapım yılı, yapım tarzı ve genel durumu göz önüne alınarak yıpranma payı düşülecektir. Resmi yapı yaklaşık maliyetlerindeki birim fiyata binanın tamamlanması için gerekli inşaat, tesisata bağlı her türlü makine (kazan, pompa, batarya vb) ve elektrikli cihazlar (avize, spot lamba vb),mutfak araç gereçleri dahildir. Aynı şekilde çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları da yapı yaklaşık maliyetine dahil değildir. Haricen hesaplanacaktır. Otel binasıgeneli gezildiğinde kullanılan yapı malzemeleri ile birlikte otelin 5 yıldızlı olduğu ve yapı sınıfının V C alınması gerektiği kanaatine varılmıştır. Bu sınıftaki bir yapının 2016 yılı yapı yaklaşık maliyeti 1835 TL/m2 dir. Ancak keşif tarihi itibarıile 2017 yılı resmi yapı yaklaşık maliyetleri henüz yayımlanmadığından, bu değer 2016 yılı yıllık ortalama TEFE artış oranı % 7,78 kadar arttırılırsa yeni birim fiyat : 1977,76 TL/m2 olur. Yapımı 2016 yılı Nisan ayında tamamlanmış olan yapının yıpranma payı % 4 tür. Kapalı alanının 12.11.2014 tarihli yapı ruhsatından toplam 73.106 m2 olduğu anlaşılmıştır. Otel arsası düzgün bir topografik yapıdadır. Ancak civardaki doğal topografik yapı dağlık bir arazidir. Bu nedenle ekstra kazı, dolgu, nakliyat çevre düzenlemesi gibi faktörlerden oluşan ek maliyet göz önüne alınarak arsa değerine dahil edilecektir. Ulaşım ve altyapı sorunu yoktur. Afyon – Kütahya Karayolundan takriben 2 km geride olsa da, yola hakim bir noktadadır. Bölge son yıllarda termal turizm alanında büyük bir atağa geçmiş, ulusal bazda ün yapmıştır. Civardaki 5 yıldızlı termal oteller, villalar özellikle bayram ve tatil zamanlarında tam kapasite ile çalışmaktadır. Bu avantajlı hali ile yatırımcıların ilgisini çekmeyi başarmıştır. Ancak yanı başındaki Deprem Evleri’nin estetikten uzak görüntüsü dava konusu taşınmaza da yansıdığından değerini nispeten azaltıcı bir etkendir. Dava konusu parsel üzerinde otel binası olduğu ve eğimli topografik yapısı için harcanan ekstra giderler,yüz ölçümü,konumu ve emsal ile eksik üstün yönleri piyasa koşullarındaki pazarlık oranları da göz önüne alınmıştır.İİK.126 ve 114. Maddesi gereği taşınmazın belirleyici özellikleri ilana derç edimiş olup, Teşvik kapsamında temin edilen dosyasında listeli makine ve teçhizat için Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaya Genel Müdürlüğünün Esas İcra Müdürlüğüne hitaben 09/08/2018 tarih ve E.81129 sayılı yazısı gereği; İcra marifetiyle satışlara teşvikler engel teşkil etmemekte olup, Kalkınma Planı ve Yıllık programlar açısından yatırımın bütünlüğü bozulmadan yatırım mallarının tek bir kişi veya kuruluşa satılması hususunda işlem yapılacağı ilan olunur.Daha fazla bilgi dosyasında mevcuttur.
Adresi :Dörtyol Mah.2056 Sok. No:19 Kütahya Yolu 10. Km.-AFYON
Yüzölçümü : 24.269,92 m2
İmar Durumu : Ömer-Gecek Turizm Planlarında Tercihli Kullanım alanı
Kıymeti :154.952.024,07 TL
(Afyonkarahisar 2.İcraHuk.Mah.2016/293 E. ve 2017/291 karar sayılı ilamı gereğince)
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler: Kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 18/01/2019 günü 10:00 - 10:10 arası
2. Satış Günü : 12/02/2019 günü 10:00 - 10:10 arası
Satış Yeri :Mezat Salonu- İstiklal Mah. Nene Hatun Cad. Adalet Sarayı
1. Kat MERKEZ / AFYONKARAHİSAR
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/1157 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.13/11/2018

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön