19 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'da Salutaris Termal Turizm'in ilk devre mülkü açıldı!

Afyonkarahisar'da Salutaris Termal Turizm'in ilk devre mülkü açıldı!

Salutaris Termal Turizm Kompleksi Genel Koordinatörü İcra Kurulu Başkanı Ekrem Yücebilgiç tamamlanan devre mülk bloku açılışının gurur verici olduğunu belirtti.



Salutaris Termal Turizm Kompleksi Genel Koordinatörü İcra Kurulu Başkanı Ekrem Yücebilgiç tamamlanan devre mülk bloku açılışının gurur verici olduğunu belirtti. Yücebilgiç, firma olarak yatırım amacıyla termalin başkenti olan Afyonkarahisar'ı özellikle tercih ettiklerini, bu projenin termal potansiyele farklı bir değer katacağını söyledi.


Sayez Termal Turizm A.Ş'nin Kütahya karayolu 16. kilometrede Ömer Kaplıcası arkasında inşaa ettiği Salutaris Termal Turizm Kompleksi’nin tamamlanan devre mülk blokunun açılışı dün törenle gerçekleştirildi.


PROJE AFYON'A DEĞER KATACAK

Salutaris Termal Turizm Kompleksi Yetkililerinden Mustafa Aslan, hizmete sunulan devre mülkler için düzenlenen törenin açılış konuşmasını yaptı. Açılış törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aslan; "Bizleri bugünlere kavuşturan Rabbimize hamd-ü senalar olsun. Çok şükür açılışını gerçekleştirdiğimiz proje Afyonumuzun, Türkiyemizin ve Avrupamızın gözde projelerden biri olacak. Projemiz Afyon'a değer katacak. Buradan yer almış olan insanlar burada tatil yaparken aynı zamanda sağlıklarına kavuşacaklar. Sonrasında da başka kişilere Salutaris Termal Turizm Kompleksini tavsiye edecekler. Bugüne dek eşine, dostuna tavsiye etmiş olan arkadaşlarımız artık daha fazla sayıda insanımıza tavsiye de bulunacaklar. Bu iş halka halka büyüyerek bu proje şahlanacak. Projemiz çok daha kısa süre içerisinde projemiz tekamül edecektir." dedi.


ALMAYAN PİŞMAN OLUR!

Salutaris Termal Turizm Kompleksi'nden devre mülk almayanlarla birlikte alanların bile keşke diyeceklerini vurgulayan Mustafa Aslan, almayanların almadıkları için, alanların ise şartları biraz daha zorlayıp bir tane daha devre mülk edinmedikleri için pişman olacaklarını kaydetti. Aslan sözlerine şöyle devam etti: "Mevla’ya dua ediyoruz en kısa zamanda projemizin kalan kısmını da bitirelim diye. Açılışını yaptığımız bu proje hakkında katılımcılarımızdan ricamız devre mülklerimiz hakkında çevrenize bilgi vermenizdir. Herkesin bu projeden istifade etmesini, ihtiyacı olanların sağlıklarına kavuşarak hepimize dua etmelerini umuyoruz. Bu proje sayesinde çok sayıda insan ekmek yiyor. Yine proje bitiminde de çok sayıda insanımız aynı çerçeve de bu sektörden ekmek yiyecek."


TERÖR ŞEHİTLERİ ANILDI

Salutaris Termal Turizm Kompleksi Genel Koordinatörü İcra Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Ekrem Yücebilgiç törenin son konuşmasını yaptı. Yücebilgiç, Türkiye'de son dönemde terör saldırıları sonucu hayatını kaybeden şehitlerimiz ve sivil vatandaşlarımızın manevi huzurlarında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Ekrem Yücebilgiç, Afyonkarahisar'ın Türkiye'nin ortasında merkezi konumda bir ili olduğuna değindi. Yücebilgiç, termalin başkenti olan bu şehirde devre mülk yatırımını programa almaları itibariyle firma olarak desteklerini kendilerinden desteğini esirgemeyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, Milletvekillerimiz Halil Ürün ve Ali Özkaya'ya, Sayın Valimiz Hakan Yusuf Güner'e, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'a ve tüm bürokratlara teşekkür etti.


AFYON ÖZELLİKLİ TERCİH

Türkiye'nin başlı başına bir değer olduğunun tüm dünyaca bilindiğini kaydeden Genel Koordinatörü İcra Kurulu Başkanı Ekrem Yücebilgiç, bu değer içerisinde olabildiğince güzel şeyler yapabilmenin mevcut değeri katlayacağını söyledi. Yücebilgiç, Sayez Termal Turizm A.Ş'nin devre mülklerin inşaasını Afyonkarahisar'ın Ömer Termal bölgesinde başlatırken engin ve geniş tecrübesini, mühendislik ve inşaat tekniği açısından kabiliyetlerini ortaya koyduğunu belirtti. Büyük emekler ve zahmetlerin ortaya konulduğunu dile getiren Yücebilgiç; "Ülkemizin başlıca merkezlerinden biri olan Afyonkarahisar'da yaklaşık 150 dönüm araziye hakim bir yerde, 90 bin metrekarelik inşaat alanına sahip, içerisinde apart üniteleri, belli üniteleri, spa ve kür merkezi, otel yapısı kongre ve sergi merkezi olmak üzere büyük bir termal turizm kompleks inşaatını bugünlere getirdik. Bu kompleksin bu bölgede yapılmasının ayrı bir önemi bulunmaktadır. Afyonkarahisar Türkiye'nin ayrı bir değerli şehridir. Bu bölge tüm şehirlerin kavşağı, ulaşımda ideal bir şehir olma özelliklerine sahiptir. Şehir geleneksel ve yöresel ürünleri ile turistik bölgeleri ile tarihi miysonu, cumhuriyetin kazanıldığı toprakları barındırması sebebiyle, termal cevherin başkenti olması sebebiyle firmamız yatırımını bu bölge de gerçekleştirme kararı aldı." diye konuştu. 


ESER BİLİNÇLİ EMEKLERİN ÜRÜNÜ 

Genel Koordinatör Ekrem Yücebilgiç, ekip olarak yılmadan gece, gündüz, sıcak, soğuk demeden her türlü şartta çalıştıklarını kaydetti. Afyonkarahisar'ın termal ve turizm potansiyeline sahip bölgesinin anahtar konumunda vazife gördüğüne işaret eden Yücebilgiç; "Toprak sahibi olarak bu bölgede kooperatifleşmekle bu bölgenin önemini ve kıymetini ortaya çıkartmıştır. Toprak sahibinden hak sahibi olanların da ayrı bir emek ve katkıları vardır. Yakın civardaki Köprülü köyü ve diğer köyler gibi buraların kıymetli olması için emek vermiş vatandaşlarımızın da bu yatırımlara çok büyük katkısı bulunmuştur. Ülkemizde böyle bir katma değer oluşturmak için ferdi faaliyetin önemi olmayıp bir yere de gelinmemektedir. Firmamız Sayez Termal Turizm A.Ş. bunun bilincinde olduğundan bu çalışmanın zahmet ve emeğini çeken arkadaşlarıyla böylesine bir eseri sizlerle birlikte gerçekleştirmenin onurunu taşıyoruz. Gün bugün beklenen günü birlikte yaşıyoruz. Projenin hak sahiplerine tapu verme işlemini gerçekleştirdik. Devre mülk bloklarımızın açılış törenlerini başlattık. Ülkemize ve yöremize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Dualar eşliğinde kesilen kurbanın ardından tamamlanan devre mülk blokunun kurdelesi kesildi. Tören devre mülk blokunun gezilmesi ile sona erdi.




Geri Dön