20 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'daki askeri alanlar imara açılacak mı?

Afyonkarahisar'daki askeri alanlar imara açılacak mı?

AGC Başkanı Güzbey Başkan Çoban’a şehir merkezinde ki askeri alanların imara açılıp açılmayacağını sordu. Çoban "Askeri alanlar ya yeşil alan olacak, sosyal alan olacak” yanıtını verdi.



Atlı Spor Kulübünde basın mensuplarıyla bir araya gelen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban OHAL Kapsamında şehir dışına çıkarılacak olan askeri alanlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Çoban, “Kesinlikle buralarda bir rant olmasına izin vermeyeceğiz. Ya yeşil alan olacak, sosyal alan olacak” dedi.


Her yıl 24 Temmuz da Basın Bayramı nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelen fakat 15 Temmuz gecesi kalkışılan darbe girişimi nedeniyle bu kahvaltıyı erteleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltıya katılan Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey OHAL kapsamında şehir dışına çıkarılacak olan askeri alanların nasıl değerlendirileceğini, imara açılıp satılacağını mı yoksa yeşil alan olarak mı değerlendirileceğini sordu.


TSK kabul etmedi

Cevabını Güzbey’e teşekkür ederek başlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban açık ve not konuştu. Bu bölgelerde ranta kesinlikle izin vermeyeceğini söyleyen başkan Çoban bu bölgelerin kesinlikle yeşil alan veya sosyal alan olarak değerlendirileceğini söyledi. Başkan Çoban, “Ben çok daha önce Orduevi’ne talip oldum. Burası 45 odalı bir yer. Ben bunun karşılığında tüm sosyal donatıları olan 100 kişilik tesis yapayım istedim. Biz burayı yeşil alan yapmak için istedik, hatta tapusunun TSK’da kalmasını da talep ettik. Bu konu ile ilgili TSK’ya yazımı yazdım ama kabul olmadı. Burası bize geçerse yeşil alan olacak, kesinlikle imara açılmayacak bir rant elde edilmesine müsaade etmem”



Afyon Odak


Geri Dön