28 / 03 / 2024

Ağaoğlu Maslak 1453'e leed gold yeşil bina sertifikası!

Ağaoğlu Maslak 1453'e leed gold yeşil bina sertifikası!

Ağaoğlu Maslak 1453, dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği ödülü olan LEED GOLD sertifikası aldı. 



Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun, Maslak’ta hayata geçirdiği Avrupa’nın en büyük karma yaşam projesi Maslak 1453 çevreci özelliğini LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik)  sertifikaları ile belgeledi. 

Leed sertifikası, ABD Yeşil Bina Konseyi U.S. GBCI (U.S. Green Building Certification İnstitute) tarafından geliştirilen, dünyada bilinirliği en yüksek yeşil bina sertifikasyonu olarak kabul ediliyor. Projenin tüm blokları, LEED New Construction (Yeni Binalar) kategorisinde en üst seviyelerden olan Gold sertifikası almaya hak kazandı.  

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde LEED sertifikasyonu kapsamında bina arazisinde, inşaat esnasında ve sonrasında doğal yaşamın korunmasına azami ölçüde dikkat edildi.  Binalarda, suyun verimli kullanımına olanak sağlayan özelliklerde armatür ve vitrifiye kullanılan Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde, binada enerji harcayan tüm sistemlerin çalışmaları LEED tarafından belirtilen prosedürlere uygun olarak denetlendi.

Ağaoğlu Maslak 1453 e leed gold yeşil bina sertifikası!

Toplanan yağmur suyu, sulama ihtiyacının karşılanması için yeniden kullanılması, çatı bölümlerinin açık renkli kaplama malzemelerinin kullanılması ile ısı adası etkisi azaltıldı. Sonuç olarak tüm bu çalışmalar ile binaların su ve enerji tüketiminin standartlara oranla en az %20 daha verimli olması amaçlanmıştır. 

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, inşa ettikleri Maslak 1453 Projesi’nin daha önce kısmen atış poligonu ve döküm sahası olarak kullanıldığını hatırlatarak;

“Sahip olduğumuz çevreci yaklaşımla geliştirdiğimiz Maslak 1453’ün konut bloklarının Leed Gold Sertifikası alması, defalarca dile getirmemize rağmen bazı çevrelerce hala kasıtlı olarak ağaç kesimi yapıldığı söylentilerine en iyi cevaptır. Bu sertifika, hem Ağaoğlu Şirket Grubu’nun çevreci kimliğini yansıtıyor hem de bugüne kadar bilgisizce ortaya atılan iddialara bir yanıt niteliğindedir. Bulunduğu bölgenin çehresini değiştiren ve kalkındıran Maslak 1453’ün yeni başarılara imza atmasından gurur duyuyorum” diye açıklama yaptı. 

Avrupa’nın En Büyük Karma Projesi
İki milyon metrekare inşaat alanı üzerinde Avrupa’nın en büyük karma yaşam projesi olan Maslak 1453, günlük 150 bin kişi trafiğin beklendiği şehir içinde yeni bir şehir olarak yükseliyor. Yerli ve yabancı dünyanın seçkin markalarına ev sahipliği yapacak olan Cadde 1453 alışverişten kültür-sanat etkinliklerine, spordan eğlenceye ihtiyaç duyulan her şeyi bir arada sunarak sakinlerine zamandan tasarruf sağlıyor. 

Ağaoğlu Maslak 1453 e leed gold yeşil bina sertifikası!

Maslak 1453, metroya yürüme mesafesindeki konumunun yanı sıra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve İstanbul Yeni Havalimanı’na 10 dakika uzaklıkta bulunuyor. Üçüncü Köprü bağlantı yollarına kolay erişim sağlayan Maslak 1453 holding yönetim merkezlerine, plazalara, ulusal ve uluslararası firmaların yönetim ofislerine komşu konumda yer alıyor. Yine bölgedeki büyük AVM, eğitim kurumları, hastaneler ve 5 yıldızlı oteller Maslak 1453'ün yanı başında bulunuyor.
 


Geri Dön