29 / 03 / 2024

Ağaoğlu My City Hotel ile şehir otelciliğine hazırlanıyor!

Ağaoğlu My City Hotel ile şehir otelciliğine hazırlanıyor!

Dolulukların yüzde 90'ı bulduğu, oda fiyatlarının Avrupa seviyesini yakaladığı istanbul'da otel yatırımları tüm hızıyla sürüyor. Ağaoğlu Grubu, Ümraniye'de 114 odalı My City Hotel ile şehir otelciliği için hazırlanıyor &nb




Büyükhanlı, Avrupa yakasında yeni bir otel yatırımı planlarken, Cevahir Holding, Esentepe'de yeni bir şehir oteli yatırımına hazırlanıyor

Yabancıların otel için yatırım fırsatı aradığı mega kent İstanbul yerli zincirlerin rekabetine de sahne oluyor. Accor Grubu ile anlaşarak pazar giren Akfen, 8 otel yatırımı yapıyor. Konut yatırımlarıyla tanınan Ağaoğlu Grubu ise Uludağ'daki Ağaoğlu My Resort otelinin yanı sıra, Ümraniye'de 114 odalı My City Hotel ile şehir otelciliği için hazırlanıyor. Amplio, Sütlüce'deki 212 odalı Hilton Garden Inn inşaatına devam ediyor. Kurtköy Viaport AVM içindeki 330 odalı şehir otelini açarak turizm yatırımcılığına giren Bayraktar Grubu ise, Büyük Tarabya Oteli için uluslararası işletmecilerle görüşüyor. Kozyatağı Marriot ile sektöre giren Büyükhanlı, Avrupa Yakası'nda yeni bir otel yatırımı planlarken, Cevahir Holding, Esentepe'de yeni bir şehir oteli yatırımına hazırlanıyor. Dedeman ise Türkiye genelinde faaliyet gösteren 14 otele ek olarakBostancıveZonguldak'ta yapacağı yeni otellerin inşaatını sürdürüyor. İşletmesini aldığı Çorlu otelinin açılışıyla Tür-
kiye'deki faal otel sayısı yediye ulaşan Divan Grubunun Elmadağ'daki inşaatı ise devam ediyor.

Galataport yatırımları başladı 

Hakan Madencilik KaraköyMeki Galataport projesinin karşısındaki Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait evi bina ve bitişiğindeki Kozluca Han'ın 49 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle ihalesini kazandı. Bu arazide 5  yıldızlı otel projesi planlıyor. Hilton ile Türkiye'de Hill'in ton Garden Inn Otelleri'ni geliştirmek için stratejik geliştirme anlaşması yapan Kosifler, yakın zamanda ilk otelleri olan Kütahya Hilton Garden Inn'i işletmeye açtı.  Mardin, Şanlıurfa ve Konya'da üç otelin inşaatı devam ediyor. Anadolu'da daha birçok şehirde yatırım planlayan şirketin ayrıca Bostancı için de planı var.   

Limak, Beykoz'da da otel açtı

Antalya'da dört ve Ankara'da bir oteli bulunan Limak, 2009 sonunda Sabiha Gökçen Havaalanı Oteli'nin yanı sıra kısa zaman önce Beykoz ve Yalova'da iki yeni otel yatırımını daha işletmeye açtı. Makyol İstanbul Mövenpick ve Bodrum Doria Otel'in sahibi. Etilere 260 oda ve uzun süreli kiralamalar için ayrılmış 26 süitle hizmet verecek 5 yıldızlı otelin inşaatına devam ediyor. Grup ayrıca Taksim, Maslak ve Antalya'da yeni yatırımlar planlıyor.

Öztanık Ailesi de Zincirlikuyu'daki eski Yapı Kredi Sigorta binasını otele dönüştürerek sekizinci otelini Avantgarde markasıyla açtı. Levent'teki eski HSBC B; 111 kası binasını satın alan Palmali Grubu burada otel yatırımı yapıyor. İstanbul ve Erzurum'daki Polat Hrnaissance Otelleri'nin sahibi olan Polat Holding, Biilımımcu'da yatırım için Marriot ile anlaştı. Tanrıvn 111 Beşiktaş İskelesi'nin karşısındaki eski tütün fabrikasının yerine 14 katlı 5 yıldızlı bir otel yatırımına devam ederken, Taşyapı Kadıköy Sahili'nde yaptığı 250 odalı otel yatırımını Double Tree by Hilton markasıyla işletmeye açacak.

CVK, Park Hotel inşaatına başlıyor

Bodrum'da otelleri bulunan Tekaş İstanbul'daki ilk yatırımı olan Altunizade Princess Hotel'in inşaatına başladı. Uran ise Altunizade'deki holding binasının yerine otel yapmayı hedeflerken, Sonkar, Avcılar'da Double Tree by Hilton markası ile anlaşarak bir otel yapmakta. Reisler Deri, Kalamış Marina'nın tam karşısında 201 odalı 5 yıldızlı bir otel inşa etmekte. Taksim Savoy Hotel'i alarak CVK Hotel ismi ile tadil ederek yeniden açacak olan CVK Grup, bundan sonraki projeleri arasında Gümüşsuyu'da bulunan ve kendilerine ait olan Park Hotel'in inşaatına başlamak yer alıyor. Petek TeksnTin ise Güneşli'de bir otel projesi bulunuyor.

Yatırımlar çeperlere gidiyor

Devam eden yeni yatırımlar İstanbul'un otel haritasını değiştirecek gibi görünüyor.Yeni haritada İstanbul'un merkezi lokasyonlarınm yanı sıra çeperleri de çok fazla yatırım alıyor. Avrupa yakasında Silivri, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Anadolu yakasında ise Pendik, Kartal ve Tuzla gibi yeni otel alanlarının çıkması dikkat çekti. Fatih ve Bayrampaşa, Bağcılar ve Esenler de yatırımcıların yeni adresi oldu.

Hilton, Türkiye'de TL ile fiyatlandırmaya geçiyor

İSTANBUL - Hilton Worldwide, Türkiye'de doğrudan islettiği ve kiraladığı otellerinde Türk Lirası ile fiyatlandırmaya geçeceğini duyurdu. Hilton Worldwide tarafından yapılan açıklamada, Hilton'un Türkiye'de doğrudan islettiği ve kiraladığı otellerinde 2011 Ocak ayı sonuna kadar Türk Lirası uygulamasına geçeceği belirtildi. Bu değişikliğin, Hilton VVorldvvide'ın Türkiye'deki 10 otelini kapsayacağı dile getirilen açıklamada, "Bu uygulama, Türkiye'deki üst sınıf oteller arasında bir ilk olmakla birlikte şirketin Türk Lirası'na olan güvenini de ifade ediyor" denildi. Hilton Worldwide Üst Sınıf Otellerden Sorumlu Türkiye Bölge Müdürü, Armin Zerunyan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "İlk otelimizi açtığımız 1955 senesinden 2006 senesine kadar Amerikan doları ve sonrasında da euro ile fiyatlandırma yapıyorduk. Su anda Türkiye'de doğrudan islettiğimiz ve kiraladığımız bütün otellerimizde Türk Lirası'na geçerek ulusal para birimimize olan güvenimizi ifade ediyoruz. Türkiye pazarı şirketimiz acısından büyümekte olan önemli bir pazardır. Bu pazara olan inancını önümüzdeki üc yıl içinde açmayı planladığımı on sekizden fazla otel projemiz ile kanıtlamaklayız" ifadesine yer verdi. Açıklamaya göre, Türk Lirası ile fiyjil.ındırma yapacak olan oteller;  Ankara  HiltonSA, Hilton istanbul, Conrad İstanbul, Hilton ParkSA İstanbul,  Adana  Mlton, Mersin HiltonSA, Hilton izmir, Hilton Kayseri, Hilton Garden Inn Konya olacak.
Dünya

 

 

 

 


Geri Dön