26 / 04 / 2024

Ahmet Çakır: Malatya'da değişim, dönüşüm ve yenileme hareketi başlattık!

Ahmet Çakır: Malatya'da değişim, dönüşüm ve yenileme hareketi başlattık!

Malatya Belediye Başkanı Çakır, " Merkezde başlattığımız kalkınma hamlesini il geneline yaymak için seferber olduk. Malatya, Büyüksehir 'le birlikte kazanacağı hizmetlerle saha kalkacak " dedi.




Yapılacak yerel seçimlerle birlikte büyükşehir statüsüne kavuşacak olan Malatya, 'bütünşehir' gelişecek. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2009 yılında göreve geldiklerinde il merkezinde başlattıkları yerel kalkınmayı, il geneline yaymak için gece-gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. 


Büyükşehir olmaya hazırız Malatya Belediye Başkan Ahmet Çakır, "Bu kapsamda Malatya genelinde değişim, dönüşüm ve yenileme hareketi başlattık. Bugüne kadar 203 cadde ve sokakta altyapıyla birlikte yenileme çalışmasını tamamlayarak prestij cadde haline getirdik. 


Rutin belediye hizmetlerinin kalitesini yükseltme çabalarımızın yanında; gerek fiziki, gerekse sosyal ve kültürel belediyecilik adına başlattığımız büyük projelerle şehrin önünü açmaya, şehri daha yaşanılabilir bir kent haline getirmeye gayret ettik. 


Büyükşehir sürecinde de hızlı davranarak şimdiden planlamalar yapmaya başladık. Merkezde başlattığımız kalkınma hamlesini tüm il geneline yayabilmek için teknik ekiplerimizi seferber ettik. Böylece Büyükşehir statüsüne geçildiğinde yapılan hazırlıklarla vakit kaybedilmeden hizmet akışı hızlı bir şekilde sağlanacak" açıklamasında bulundu. 


Başkan Çakır, Büyükşehir'le hizmetlerin katlanacağım ifade ederek, belediyenin tahmini bütçesini de oluşturduklarını ve Belediye Meclisi'nin onayladığını belirtti. Buna göre, Büyükşehir'le iki katma çıkan Belediye bütçesi, 2014 yılında 658 milyon 347 bin TL olarak kabul edildi. 


Star


Geri Dön