29 / 03 / 2024

Ahmet Çelik kimdir?

Ahmet Çelik kimdir?

İNTES Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Çelik kimdir? Ahmet Çelik, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ahmet Çelik, bugün hangi firmada çalışmalarına devam ediyor? İşte Ahmet Çelik..



Ahmet Çelik kimdir?

1932 yılında Eğirdir’de doğan Çelik orta ve lise öğrenimi  İzmir  Atatürk Lisesinde yaparak 1951 yılında mezun oldu.


1956 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun olan Çelik, görev hayatına  03 Temmuz 1956 tarihinde Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğünde çalışmaya başladı.


Çelik’in geçmiş dönemlerde sektör kurum ve kuruluşlarında yürütmüş olduğu görevler şöyledir;


1956 – 1959 yılları arasında Şube Baş Mühendisi olarak görev yaptı.


1960 yılında, A.B.D. Bureau of Reclamation davetiyle A.B.D. de "Su ve Toprak kaynaklarının projelendirilmesi ve planlaması" konusunda bir yıl süreli eğitim aldı.


1962 – 1964 yıllarında askerlik görevi tamamladı. Askerlik hizmeti sonrası Yüksek Mimar Mühendis İbrahim AŞCIGİL’in müteahhitliğini yaptığı Baraj inşaatı işlerinde Şantiye Şefi ve Proje Müdürü olarak çalıştı.


965 yılında TİSAN İnşaat ve Sanayi A.Ş.’nin yeniden yapılanma döneminde ortaklığa katıldı ve kurucu ortağı oldu.


Şirket kuruluşundan başlayarak, Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği ve Genel Müdürlük görevi yaptı. İbrahim AŞCIGİL’in vefatı ile Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.  Bu görevi halan devam etmektedir.


Konya Rotary Kulübü Başkanlığı, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Yardımcılığı, İNTES Türkiye İnşaat İşveren Sendikası Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerinde bulunu.  


Halen İNTES Türkiye Sanayicileri İşveren Sendikası Yüksek Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.    





Geri Dön