18 / 04 / 2024

Ahmet Dokumacı: Real Merter ezber bozacak!

Ahmet Dokumacı: Real Merter ezber bozacak!

Real Merter proje konsorsiyum ortağı Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı ile Real Merter projesini anlattı. Dokumacı, Türkiye'nin hiçbir yerinde tekstil AVM'si olmadığını belirtti.



Real Merter proje konsorsiyum ortağı Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı ile Real Merter projesini anlattı. Bu ölçekte Türkiye'nin hiçbir yerinde tekstil AVM'si olmadığını belirten Ahmet Dokumacı, şunları söyledi: "Türk Tekstil'i dünyada marka ama prestijli mağazaları yok. REAL MERTER, bu anlamıyla hem bölge için hem de sektör için ezber bozacak bir yapı olacak. Bizden dükkan ve daire alanlar, tekstil kütüphanesi sağlıklı yaşam kulübü, kişisel çalışma, eğlence, müzik, sinema alanları gibi birbirinden özel yenilikçi sosyal kullanım alanları da satın alacak. Bir bakıma Türk tekstilinin hafızasını biz buraya taşımak istiyoruz. Türk tekstili dünyada biliniyor. En ünlü markaların üretim yeri İstanbul Bursa, Maraş,Tekirdağ. Ancak sunum yok. İtalyan biri Laleli'ye, Osmanbey'e gidiyor ama araba parkedecek yer yok. Proje alanının 30 bin metrekaresi otoparka ayırdık" açıklamasında bulundu. Projenin 24-bin 500 metrekaresi sosyal donatılara ayrılacak. 14 bin 500 metrekarlik alanı ise toptan tekstil AVM olarak konumlanacak. Yatırım, Türkiye'de tekstilin en önemli merkezlerinden Merter'in otopark sorununa çözüm üretecek. 



Yeni Şafak Ek


Haber Star'da şu şekilde yer aldı


Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığı ile 130 milyon liralık yatırımla 2017 yılında hizmete girmesi beklenen Real Merter, tekstil toptancılarını tek merkezde bir araya getirecek. Real Merter gayrimenkul projesinde 155 mağaza ve 3 blokta 248 daire yer alacak. Merter’deki tekstilcilerin büyük potansiyel taşımasına karşın altyapı yetersizliği nedeniyle sorun yaşadıklarını belirten Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı “13.6 milyar dolarlık İstanbul tekstil ihracatının yüzde 20’sini karşılayan Merter’de toptan tekstil dünyasını tek çatıda buluşturmaya karar verdik. 5 yıl bu proje için çalıştık” dedi. Real Merter projesinin, yaklaşık 40 bin metrekare arsa üzerine yükseldiğini ve 24 bin 500 metrekaresi sosyal donatılara ayrıldığını belirten Dokumacı “14 bin 500 metrekarelik alanı ise toptan tekstil AVM olarak konumlandırdık. Buradaki asıl kurgumuz Türkiye’de tekstilin en önemli merkezlerinden Merter’in otopark sorununa çözüm üretmek” diye konuştu. 

 

DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ 

Merter Güngören hattında kentsel dönüşümüne öncülük edecek lider bir proje hayata geçirdiklerini belirten Dokumacı “Merter’in 50 yıl sonrasını öngörerek bir proje oluşturduk. Tekstildeki en büyük sıkıntımız markalaşma anlamında. 10-20 yıl içinde dünyada çok ciddi Türk tekstil markalarını göreceğiz. Bunun için kolları sıvadık. Bu fırsat kapısını tekstil dünyasına açtık. Markalaşmak isteyen tüm tekstil üreticilerini ve satıcılarını Real Merter’e bekliyoruz” dedi. Projelarinin karma ve kendine özgün bir proje olduğunu da kaydeden Dokumacı, “Ticaretin başkenti İstanbul diyorsak, tekstilin başkenti de Merter. Burası dünyanın bildiği bir pazar. Lokasyonu, ulaşım kolaylığı, mağazaları ve konutları ile yatırımcılara fırsatlar sunuyor” dedi.


Star


Geri Dön