23 / 04 / 2024

Ahmet Ellialtıoğlu'nun fabrikası yeniden satışa çıktı!

Ahmet Ellialtıoğlu'nun fabrikası yeniden satışa çıktı!

Zeytinburnu Merkezefendi'deki Ahmet Kamil Ellialtıoğlu'nun mirasçılar arasında kavgalara neden olan fabrikası, yeniden satışa çıktı



Zeytinburnu Merkezefendi'deki Ahmet Kamil Ellialtıoğlu'nun mirasçılar arasında kavgalara neden fabrikası, ortaklığın giderilmesi için yeniden satışa çıktı. Bakırköy 8. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden daha öncede bir kaç kez satışa sunulan arsanın fabrika arsanın sonunun ne olacağı bilinmezliğini sürdürüyor.

Bakırköy 8. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan ortaklığın giderilmesi davasının geçmişi 2008 yılındak kardeşler arasında yapılan devire dayanıyor. Ahmet Kamil Ellialtıoğlu’nun Zeytinburnu’nda sahibi olduğu çivi fabrikası, 1992 yılında vefat etmesi üzerine oğulları Ahmet Fevzi Ellialtıoğlu ve Mahmut Kamil Ellialtıoğlu’na kaldı. Taraflardan Ahmet Ellialtıoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre aralarında devir anlaşması yapan kardeşler fabrika üzerinde anlaştı ve konu tapu aşamasına kadar geldi. Tam bu noktada hukukun açıklarına dayanarak hareket ettiği iddia edilen diğer hissedar Mahmut Kamil Ellialtıoğlu konuyu mahkemeye taşıyarak hak sahibi olmadığı halde taşınmazı bu kez ihale yolu ile yeniden satışa çıkardı. Halen davanın Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam ettiğini belirten Ahmet Ellialtıoğlu, Bu kadar büyük bir arazi satışı konusunda alıcıların dikkatli olmasını istedi. Açılan ortaklığın giderilmesine ilişkin dosyada birçok hukuki hata yapıldığını iddia eden Ahmet Ellialtıoğlu, ihalenin iptal edilme olasılığı yüksek olduğunu dile getirdi.

Arazinin kardeşler arasında yapılan bir anlaşma ile satışının yapıldığını ve senetlerin ödenerek tapu aşamasına gelindiğini belirten Ahmet Ellialtıoğlu, “Mahmut Kamil Ellialtıoğlu’nun tapu aşamasında haksız ve mesnetsiz olarak ek para talebi oldu. Kendisinin bu isteğini reddedince de hukukun açıklarına dayandı. İşi uzatmak adına izaley-i şuyu davası yenilendi ve satışın iptali yoluna da gidilmektedir” dedi.

Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'ndeki Ahmet Kamil Ellialtıoğlu'na ait olan arsa veraset yoluyla oğulları Ahmet Fevzi Ellialtıoğlu ve Mahmut Kamil Ellialtıoğlu'a intikal etti. Toplam büyüklüğü 10 bin 180 metrekare olan arsa ve üzerindeki fabrika daha önceki davalarda 37 milyon 869 bin 944 TL’den satışa sunulurken bu kez fiyatı yaklaşık 16 milyon TL yükseltilerek 53 milyon 139 bin 944 TL'den açık artırmaya sunuldu.

 Zeytinburnu 2. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü'ndeki kayıtlara göre Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi, 500 pafta, 2955 ada, 8 parsel sayılı arsa üzerindeki 10 bin 180 metrekare bahçeli kargir fabrikanın tamamı Ahmet Kamil Ellialtıoğlu adına kayıtlı. Ahmet Kamil Ellialtıoğlu'ndan varisleri Ahmet Fevzi Elllialtıoğlu ve Mahmut Kamil Ellialtıoğlu'na intikal eden taşınmazın içerisinde kiracı bulunuyor. Taşınmazın bulunduğu lokasyon E-5 e çok yakın mesafede olup, Topkapı İş Merkezi'nin ve fabrikaların bulunduğu merkezi bir yerde. Gayrimenkulün önünden geçen yollar ulaşım kolaylığı sağlarken arsa çevre yoluna ve TEM oto yoluna kolayca ulaşılabilecek bir konumda bulunuyor. Fabrika arsasının satış ihalesinin ilki Bakırköy 8. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde 3 Eylül 2010 günü gerçekleşecek.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön