25 / 04 / 2024

Ahmet Ercan'dan imar barışı tepkisi!

Ahmet Ercan'dan imar barışı tepkisi!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşın memnun olmasını sağladı. Ünlü deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.



Ünlü deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Twitter hesabı üzerinden Türkiye’deki kaçak yapılaşma ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre; Ahmet Ercan, 24 Haziran 2018'de bütçedeki açığın kapatılmasıy amacıyla ve oy devşirmek için imar barışı başlatıldığını belirtti. Ercan, Türkiye'de bulunan yaklaşık 25 milyon yapının 7 milyon 200 bininin imar barışına başvuru yaptığını dile getirdi. 

Ercan, “Bu demektir ki Türkiye’deki kaçak yapı oranı en az yüzde 30, bir de başvurmayanlar var. Onlarda göz önüne alındığında Türkiye’deki kaçak yapı oranı yüzde 45'lere ulaşır. Bu tabloda sadece yönetimi suçlamayalım, bu oranlara baktığımızda Türkiye'de kaçak yaşıyoruz demektir. Yani yasadışı bir yaşam geleneklerimizin bir parçası olmuş” şeklinde konuştu. 

 Ahmet Ercan dan imar barışı tepkisi!

“TÜRKİYE DÜNYADA DEPREMDEN EN ÇOK ZARAR GÖREN ÜLKELERDEN”

İmar barışı için başvuruda bulunan vatandaşlardan elde edilen 3 milyar dolar kazancın maliyetinin ağır olduğuna dikkat çeken Ercan, “Türkiye dünya üzerinde depremlerden en çok zarar gören ülkeler arasında ilk beşe giriyor. Çünkü Türkiye’deki yapı niteliğinin genel ortalaması 5'ten daha büyük depremlere dayanmıyor. Yönetim diyor ki, senin yapın kaçak, ama eğer bana para verirsen ben seni bağışlarım.  Kaçak ise demek ki depreme dayanıklı ve güvenli değil. Deprem geldiği zaman ilk yıkılan yer, yapının kaçak olan kesimleridir. Kaçak çıkılan balkon, oda, kaçak çıkılan kattır. Çünkü bu yapıyla birlikte davranmaz” açıklamasında bulundu. 

Ahmet Ercan dan imar barışı tepkisi!

“İMAR BARIŞIYLA VATANDAŞIN HAYATI HİÇE SAYILDI”

İstanbul ve diğer illerdeki yaklaşık her üç yapıdan birinin kaçak kısmı bulunduğuna vurgu yapan Ercan, “Benim devletim olan Türkiye Cumhuriyeti yönetimi kazanç için toplum yaşamını hiçe saymaktadır, hiçe saymış demektir. Biz deprem bilimciler olarak dövünelim, bir kişinin yaşamını kurtaralım diye çabalayalım. Sağlam yerde sağlam yapı yapın, kentsel dönüşüm yapın diye vurgulayalım, Türkiye'yi yöneten kişiler kaçağı bağışlasın.” diye konuştu.

Ahmet Ercan dan imar barışı tepkisi!

İmar barışında mutlu son!


Geri Dön