25 / 04 / 2024

Ahmet Haluk Karabel: Simav'ın konut ihtiyacı bizi zorlamaz!

Ahmet Haluk Karabel: Simav'ın konut ihtiyacı bizi zorlamaz!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, 19 Mayısta yaşanan deprem sonrası afetzede kapsamı dışında kalan 7 bin 500 kişinin konut talebinde bulunmasına ilişkin, "Simavlı vatandaşlarımızın konut ihtiyacını gidermek bizim için zor olmaz" dedi



Muradınlar Mahallesinde yaptırılan konutları inceleyen Karabel, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Karabel, bir gazetecinin, afet konutlarından yararlanamayan orta ve ağır hasarlı bina sahipleriyle kiracı konumundaki yaklaşık 7 bin 500 kişinin, TOKİden daire talebinde bulunarak doldurdukları formları belediyeye teslim ettiğini hatırlatması üzerine, özellikle afet bölgelerindeki vatandaşlardan gelen konut taleplerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Simavda 7 bin 500e yakın kişinin TOKİden konut talep ettiğini yeni öğrendiğini belirten Karabel, "Bu önemli bir sayı. Başvuruları güncellemek için vatandaşlara çağrı yapar ve ilgili banka hesabına kayıt yaptırmalarını isteyerek gerçek sayıyı ortaya çıkarırız. Hazine arazisi de olduktan sonra Simavlı vatandaşlarımızın konut ihtiyacını gidermek bizim için zor olmaz. Bu konudaki başvurular bize ulaştığında konuyu değerlendireceğiz" diye konuştu.

İncelemelere katılan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ise talep başvurusunda bulunan vatandaşların uzun vadeli ve kira öder gibi taksitlerle TOKİden ev sahibi olmaya sıcak baktığını bildirdi.

AA


Geri Dön