28 / 03 / 2024

Ahmet Meriç: Akün ve Şinasi sahneleri kapanmayacak!

Ahmet Meriç: Akün ve Şinasi sahneleri kapanmayacak!

Akün ve Şinasi sahnelerinin de bulunduğu Kavaklıdere'deki binayı Emek Inşaat'tan 31 milyon liraya satın alan Ahmet Meriç, binada yıkım değil restorasyon yapılacağını belirterek, sahnelerin kapanmayacağını söyledi...



DEVLET Tiyatroları tarafından kiralık olarak kullanılan Akün ve Şinasi sahnelerinin bulunduğu Kavaklıdere'deki binanın satılması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) iştiraki olan Emek İnşaat ve İşletme AŞ. tarafından ilk ihale 2013 yılı şubat ayında yapılmıştı. Satış, 24 Ekim'deki 5. ihalede gerçekleşti. Başkent için büyük önem taşıyan iki sahnenin kapatılacağını belirten sanatseverler ve meslek odaları, binanın satılmasına büyük tepki gösterdi. Binanın yerine AVM ya da otel inşa edileceği iddiaları üzerine CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis Başkanlığı'na soru önergesi vererek iddianın doğru olup olmadığını sordu. 


İddialara cevap, satışı gerçekleştiren Emek İnşaat AŞ'den geldi. Yapılan açıklamada 5. ihaleye 3 isteklinin davet edildiği, 2 isteklinin teklif verdiği ve yapılan ihale sonucunda en yüksek teklifi, 31 milyon 200 bin TL + KDV bedelle Ahmet Meriç'in verdiği kaydedildi. Satış bedeline ilave olarak 2 milyon TL + KDV tutarındaki tadilat, sabit demirbaş ve mobilya bedelinin de alıcıdan tahsil edileceği bildirildi. 


KONTRAT YENİLENMEDEN TESLİM YOK 

Satış şartnamesinde ise şunlara yer verildi: "Kiracı olarak bulunan Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğüne bağlı Akün Sahnesi ve Şinasi Sahnesi tarafından bina, teslim tarihine kadar kullanılmaya devam edilecektir. Alıcı tarafından DT ile yeni kontrat yapılacaktır. 

Kira kontratı yenilenmediği taktirde bina teslimi yapılmayacaktır. Bina teslimi, alıcının ödemeyi yapmasına müteakip gerçekleştirilecek olan tapu devir işleminden 1 yıl sonra yapılacaktır." 


'AVM SÖZKONUSU DEĞİL' 

Binayı satın alan Maritza İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Meriç, Akün ve Şinasi sahnelerinin kapanacağı iddialarına yanıt verdi. HT Ankara'ya konuşan Meriç, "Binayı şahsım adına, yatırım amaçlı aldım. İnşaat şirketinin alımla bir ilgisi yok. Bina teslimi 1 yıl sonra gerçekleşecek. Akün ve Şinasi sahnelerini yıkıp, yerine alışveriş merkezi ya da başka bir şey yapma gibi bir durum söz konusu bile değil. Binaya yapılacak şey yıkım değil restorasyon olur. Kira konusunda DT Genel Müdürlüğü ile anlaşılıp aynı şekilde tiyatrolar devam edecektir" ifadelerini kullandı. 


Habertürk Ankara 


Geri Dön