25 / 04 / 2024

Ahmet Zorlu, Zorlu Center 'a Waldorf Astoria otelini getirmekten vazgeçti!

Ahmet Zorlu, Zorlu Center 'a Waldorf Astoria otelini getirmekten vazgeçti!

Ahmet Zorlu, 800 milyon dolara aldığı Karayolu arazinde inşa ettiği Zorlu Center"a Waldorf Astoria otelini getirmekten vazgeçti...  



AHMET Zorlu, 800 milyon dolara aldığı Karayolu arazinde inşa ettiği Zorlu Center"a Waldorf Astoria otelini getirmekten vazgeçti. Astoria Alışveriş Merkezi"nin sahibi olan ve Türkiye"de Astoria"nın tüm isim haklarını alan Vedat Aşçı"nın markasının kullanılmasına karşı çıkması üzerine Waldorf Astoria planı çıkmaza giren Zorlu, çok daha lüks bir butik otelle anlaşmak üzere olduklarını söyledi. Zorlu, œWaldorf Astoria"dan vazgeçtik. çok daha lüks ve butik bir zinciri getirmek üzere anlaşma yapmak üzereyiz dedi

Ahmet Zorlu, Zincirlikuyu"da 800 milyon dolara aldığı Karayolu arazisinde inşa ettiği Zorlu Center"a Waldorf Astoria otelini getirmekten vazgeçti. Esentepe"deki Astoria Alışveriş Merkezi"nin sahibi olan ve Türkiye"de Astoria"nın tüm isim haklarını alan Vedat Aşçı"nın markasının kullanılmasına karşı çıkması üzerine Waldorf Astoria zinciriyle anlaşması çıkmaza giren Ahmet Zorlu, bu zincirden çok daha lüks bir butik otel için görüşmelerini sonuçlandırmak üzere olduklarını söyledi. Zorlu, œWaldorf Astoria"dan vazgeçtik. Başka bir otelle görüşüyoruz. Zaten daha butik bir otel getirmeyi düşünüyorduk. şžimdi çok daha lüks ve butik bir zinciri getirmek üzere anlaşma yapmak üzereyiz diye konuştu.

Zorlu Center"da hizmet verecek otelin hangi zincire dahil olduğunu açıklamak istemeyen Ahmet Zorlu, œArkadaşlarımız görüşmelerini sürdürüyor. İmza atma aşamasına geldik. Attığımız anda kamuoyuna açıklayacağız. Bu konuda başka sıkıntı yaşamak istemiyoruz değerlendirmesini yaptı.

˜Markaya saygı gösterilsin"

Zorlu"nun kararını değerlendiren Vedat Aşçı ise Zorlu"nun çok başarılı işlere imza attığını, bu konuda herhangi bir polemik yaşamak istemediklerini vurguladı. Sadece kendi markasına saygı gösterilmesini istediğini kaydeden Aşçı, sözlerine şöyle devam etti: œBenim Ahmet Bey ile bir tartışmam olamaz. O da güzel işler yapıyor ben de güzel işler yapıyorum. Ben nasıl gidip New York"ta Hilton Oteli açmıyorsam, başkası da gelip benim markamın kayıtlı olduğu yerde aynı isimle bir yer açamaz. Biz nasıl başka markalara saygı duyuyorsak, başka markalar da bizim markamıza saygı duyacak. Neticede her ülkenin kuralları var. Waldorf Astoria Türkiye"ye gelmek istedi ama marka bizim, gelemedi.

Mandarin mi

Bu arada kulislerde Zorlu Center"da Hilton Hotels Corp bünyesindeki Waldorf Astoria dışında Uzakdoğulu Mandarin"in adı geçmişti. O dönemde iddiaları yanıtlayan Ahmet Zorlu, 2012 yılında hizmete açılması planlanan otel projesi için ince eleyip sık dokuduklarını, çok sayıda istekli olduğuna dikkat çekmiş, Waldorf Astoria"yla görüşmelerin olumlu ilerlediğini aktarmıştı.

Kulislerde Waldorf Astoria"nın ön plana çıkmasında otelin oda kapasitesinin etkili olduğu da konuşulmuştu. Mandarin"in 200-250 odalı bir projeye daha sıcak baktığı, Zorlu"nun projesindeki otel kapasitesinin yaklaşık 450 oda olması nedeniyle ˜konseptini" rahat uygulamayacağını düşündüğü iddia edilmişti. Ancak gelinen noktada Zorlu"nun ˜daha butik bir otel istediklerine" dair açıklaması Mandarin"in şansını arttırıyor.

2012 YILINDA HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR

ZORLU Center"a gelmeyeceği kesinleşen Waldorf Astoria, ˜otelcilikte" lüksün tanımı değiştiren bir marka. New York"taki Waldorf Astoria, devlet başkanları, başbakanların ve kralların kaldığı bir otel. Türkiye"nin ilk ve tek, 5 fonksiyonlu ˜karma kullanım" projesi olan Zorlu Center ise 619 bin 595 metrekarelik inşaat alanına sahip. Projede, kültür ve sanat merkezi, otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidanslar yer alıyor. Kültür Merkezi"nin 2011"de, AVM, otel,ofis ve rezidansların 2012˜de tamamlanması hedefleniyor.
Vatan/Necla Dalan


Geri Dön