23 / 04 / 2024

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki!

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki!

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki olarak açıklandı. Daha önce bakanlık görevinde bulunan Mehmet Özhaseki, daha önceki dönemde ise 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.



AK Parti'nin  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki olarak açıklandı.  

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, daha önce bakanlık görevinde bulunan Mehmet Özhaseki, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından araştırılan isim oldu. 

Mehmet Özhaseki kimdir?

1957 yılında Kayseri'de dünyaya gelen Mehmet Özhaseki , İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Tekstil alanında hizmet veren bir firmada görev alan Mehmet Özhaseki, özel sektörde tekstil imalatı ve ticareti üzerinde faaliyet gösterdi. Birçok vakıfta başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri yapan Özhaseki, 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilip, 7 yıl boyunca Tarihi Kentler Birliğinin Başkanlığını yaptı.

25 ve 26. Dönemde Kayseri Milletvekili seçilen Özhaseki, AK PARTİ MKYK ve MYK Üyesi, AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yaptı. Mehmet Özhasek, 65. Hükûmette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev aldı.

Mehmet Özhaseki kimdir?


Geri Dön