25 / 04 / 2024

Ak Yatırım ile DD Mortgage tahviline 2.4 kat talep geldi!

 Ak Yatırım ile DD Mortgage tahviline 2.4 kat talep geldi!

Türkiye’nin ilk mortgage kuruluşlarından DD Mortgage Haziran 2012’ de aldığı toplam 150 milyon liralık Kurul Kayıt limiti çerçevesinde 60 milyon lira nominal değerli ilk tahvil ihracını 7 Aralık 2012 tarihinde Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile




Türkiye’nin ilk mortgage kuruluşlarından DD Mortgage Haziran 2012’ de aldığı toplam 150 milyon liralık Kurul Kayıt limiti çerçevesinde 60 milyon lira nominal değerli ilk tahvil ihracını 7 Aralık 2012 tarihinde Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile gerçekleştirdi. DD Mortgage tahvil ihracını  konut kredileri için kullandıracak. 


Aylık kupon ödemeli, 532 ve 728 gün vadeler için sırasıyla yüzde 8,50 ve 9,00 sabit getiri sağlayan DD Mortgage Tahvil’leri, satışının gerçekleştiği 4-5 Aralık 2012 tarihlerinde 2.4 kat taleple nitelikli yatırımcılara satıldı.  Sözkonusu tahviller İMKB kot dışı pazarda işlem göreceğinden ikincil piyasada da nitelikli yatırımcılar arasında alım-satımı mümkün olacak.

 Ak Yatırım ile DD Mortgage tahviline 2.4 kat talep geldi!

DD Mortgage'ın, bugüne kadar sermaye piyasalarından yaptığı üçüncü borçlanması sayesinde yatırımcı tabanını daha da genişletmeyi başardığını vurgulayan Ak Yatırım Genel Müdürü Attila Penbeci,  “DD Mortgage, elde edeceği fonlamayı konut kredisi büyüme planları çerçevesinde likiditesini arttırmak ve fonlama alternatiflerini çeşitlendirerek finansal yapısını güçlendirmek amacıyla kullanacak” dedi. Açıklamasında yapılan tüm öngörülerin, 2013 yılında ekonomide büyümenin artacağına ve canlılık yaşanacağını gösterdiğine dikkat çeken  Penbeci, DD Mortgage'ın, tahvil ihraçlarıyla elde ettiği kaynakların, şirketin canlanma dönemine avantajlı girmesine destek olacağını vurguladı.



Geri Dön