27 / 04 / 2024

Akaretler Sıraevler ve W İstanbul ödül aldı

Akaretler Sıraevler ve W İstanbul ödül aldı

Akaretler Sıraevler ve W İstanbul, dünyanın en önemli gayrimenkul enstitülerinden Urban Land Institute'un şehircilik ve mimari alanda dağıtılan, dünyanın en prestijli ödüllerinden "ULI Global Awards for Excellence 2009"da ödül aldı



Avrupa'nın ikinci büyük renovasyon projesi olan Akaretler Sıraevler ve W İstanbul, dünyanın en önemli gayrimenkul enstitülerinden Urban Land Institute'un şehircilik ve mimari alanda dağıtılan, dünyanın en prestijli ödüllerinden "ULI Global Awards for Excellence 2009"da, Avrupa, Orta Doğu, Afrika kapsamında gerçekleşen yarışmaya katılmaya hak kazanan 11 çarpıcı yapı arasından ilk 5 finalist arasına girerek ödülünü aldı. 17 ülkeden 39 katılımcı arasından seçilen ilk değerlendirmede ilk 11' e, ikincisinde ise ilk 5 arasında yer alan Akaretler Sıraevler ve W İstanbul, içerisinde otel, restoranlar, mağazalar, rezidanslar ve ofisler olan, çağdaş yaşantıyı şehrin tarihi dokusuyla birleştirdiği için en dikkat çeken projelerden biri oldu. 30 Haziran'da Londra ING Bankası'nda gerçekleşen ödül töreninde projeyi hayata geçiren Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili ödülünü Jüri Heyeti Başkanı Ian Hawksworth'tan aldı. 


Yarışmanın temel ilkesi, arazi kullanımının en mükemmel şekilde yapılandırılması ve fark edilir olmasının yanı sıra, yapıların sadece mimarisi ve tasarımıyla değil, tüm yenilenmesi ile ilgili bir proje olarak değerlendirilmesine dayanıyor. Bu ödüle sahip olabilmek için gerekli kriterler arasında liderlik, topluma katkı, yenilikler, kamu/özel sektör ortaklığı, çevre koruma ve geliştirme, toplumsal ihtiyaçlara cevap verebilme ve finansal kapasite gibi son derece önemli unsurlar bulunuyor.


Yarışmanın 2009 finalistleri 17 ülkeden 39 katılımcı arasından seçildi. Akaretler Sıraevler/W İstanbul dışında finalist olmaya hak kazanan çarpıcı yapılar arasında Kahire Amerikan Üniversitesi Yeni Kampüsü-Kahire- Mısır, Barrow Sokağı-Dublin- İrlanda, Cabot Circus-Bristol- İngiltere, Dickens Heath Village Centre-Solihull- İngiltere, Elm Park-Dublin- İrlanda, Eos Generali-Paris- Fransa, Hilton Tower-Manchester- İngiltere, Leoben Judicial Complex-Leoben- Avusturya, Liverpool One-Liverpool- İngiltere ve Mountain Dwellings-Kopenhag-Danimarka bulunuyor.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Akaretler Sıraevler'e ödül

Akaretler Sıraevler ve W İstanbul, Urban Land Institute tarafından gerçekleştirilen "ULI Global Awards for Excellence 2009" ödülünü kazandı. Avrupa'nın ikinci büyük renovasyon projesi olan Akaretler Sıraevler ve W İstanbul, gayrimenkul enstitüsü Urban Land Institute'un şehircilik ve mimari alanda dağıtılan, "ULI Global Awards for Excellence 2009"da, Avrupa, Ortadoğu, Afrika kapsamında gerçekleşen yarışmaya katılmaya hak kazanan 11 çarpıcı yapı arasından ilk 5 finalist arasına girerek ödülünü aldı.
Sabah

Sıraevler ve W İstanbul en iyi proje ödülü aldı

Akaretler Sıraevler ve W İstanbul, dünyanın en önemli gayrimenkul enstitülerinden Urban Land Institute'un tarafından verilen ULI Global Awards for Excellence 2009" ödülünü kazandı. Şehircilik ve mimari alanında verilen ödüle Avrupa, Orta Doğu, Afrika kapsamında gerçekleşen yarışmaya katılmaya hak kazanan iki proje 11 çarpıcı yapı arasından ilk 5 finalist arasına girerek ödülünü aldı. 30 Haziran'da Londra ING Bankası'nda gerçekleşen ödül töreninde projeyi hayata geçiren Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili ödülünü Jüri Heyeti Başkanı Ian Hawksworth'tan aldı.
Sabah Emlak


Geri Dön