19 / 04 / 2024

Akçakale ve Sargana vadisi turizme kazandırılacak!

Akçakale ve Sargana vadisi turizme kazandırılacak!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz'de turizmin ekonomik katkısının artırılması gerektiğini, bu nedenle Akçakale ile Sargana vadilerinin turizme kazandırılmasında fayda olduğunu bildirdi.



Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2015 yılında turizme yapılacak destek programı kapsamında bölgenin yeni turizm potansiyellerinin ekonomiye kazandırılması gerektiğini belirtti. 



Akçaabat Belediyesinin yürüttüğü Akçakale ve Sargana vadileri projelerinin turizmde bölge ekonomisine katkı sağlayacağını vurgulayan Hacısalihoğlu, "Potansiyel turizm alanlarının değerlendirilmesi çalışmalarına önem verilmesi gerekiyor. 2015 yılında turizm sektörüne desteklerin artırılması çalışmalarına hız verildi. Doğu Karadeniz'de turizmin ekonomik katkısının artırılması gerekmekte, bu nedenle Akçakale ile Sargana vadilerinin turizme kazandırılmasında fayda var" ifadesini kullandı. Hacısalihoğlu, Akçakale ve Sargana vadilerinin turizme kazandırılması kapsamında yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürü Turan Bektasoğlu ve kurum uzmanlarıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, iki projenin hayata geçirileceğini kaydetti. 


Günboyu


Geri Dön