16 / 04 / 2024

Akdeniz Üniversitesi için yeni yurt müjdesi!

Akdeniz Üniversitesi için yeni yurt müjdesi!

“Büyükşehir Kampüste” şehir söyleşilerinde konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, üniversite öğrencilerine 2 bin 200 kişilik öğrenci yurdu müjdesini verdi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Büyükşehir Kampüste” şehir söyleşilerine katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, üniversite öğrencilerine müjdeyi verdi.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, Antalya’nın artık dünya kentleriyle yarıştığını söyleyen Ekici,  projelerle herkesin yaşamak istediği bir “Marka Şehir” olduğunu söyledi. Antalya’da gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında konuşan Doç. Dr. Ekici, Kent Müzesi, Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Konyaaltı Sahili, Yeraltı Metro Hattı, Tünektepe Teleferik, Kentsel Dönüşüm Projeleri, Arıtma Tesisleri, Atık Dönüşüm Bertaraf Tesisleri, ASMEK, AKBEM, ASFİM gibi projeleri anlattı.

Akdeniz Üniversitesi’ni de kapsayan hafif raylı sistem hattı, Konyaaltı’ndan Lara’ya uzanacak metro hattı gibi projelerle öğrencilerin üniversiteye ulaşımının kolaylaşacağını söyleyen Ekici, Teknokent (Kültür) çıkışındaki üst geçit eksikliğinin de bir ay içerisinde giderileceğini ifade etti. Ekici, Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine tahsis edilecek 2 bin 200 kişilik öğrenci yurdunun inşa edileceğini söyledi. Ekici, Akdeniz Üniversitesi Batı kapısı karşısında Milli Emlak’tan tahsis edilen 23 bin 802 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek Antalya Gençlik Evi’nin kız ve erkek öğrenciler için iki ayrı bloklardan oluşacağını açıkladı. 


Geri Dön