19 / 04 / 2024

Akfen GYO’nun toplam portföy değeri 5 milyar TL’yi aştı!

Akfen GYO’nun toplam portföy değeri 5 milyar TL’yi aştı!

2021 yılı ile beraber portföyünü zenginleştiren Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (Akfen GYO) attığı adımlar gelirlerini rekor oranda artırdı.



2021 yılı ile beraber birçok tedbir adımını ard arda atarak portföyünü zenginleştirmeyi sürdüren ve sermayesini 7 kat artırmış olan Akfen Gayrimenkul Ortaklığı’nın (Akfen GYO) gelirlerinin rekor oranda artması, portföy varlık değerlerine de olumlu şekilde yansıdı.

Akfen GYO’nun toplam portföy değeri 5 milyar TL’yi aştı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 1 senelik kısa bir zamanda yaptığı 4 sermaye artışı ile portföyünü tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin olumsuz etkisini bertaraf edecek oranda zenginleştirirken, mevcut portföyün kira kontratlarını, gelirlerinde artış sağlayacak biçimde düzenledi.  Bu adımlar sonucu Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyündeki otellerden elde ettiği gelirler tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi öncesi dönemin üzerine çıktı.

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın portföyündeki varlıkların gelirlerinin pandemi öncesi dönemi de aşması, bu varlıkların değerlerine de yansımış oldu.

Akfen GYO’nun toplam portföy değeri 5 milyar TL’yi aştı!

KKTC, Türkiye ve Rusya’da sahibi olduğu toplamda 21 otel, 2 öğrenci yurdu ve 1 ofis binasından meydana gelen portföyün değeri geçen seneye göre Euro bazında yüzde 19, TL bazında ise 2 kata varan arttı.

Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyüne yönelik olarak hazırlanan gayrimenkul değerleme raporlarıyla beraber Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’non varlıklarının toplam değeri 5 milyar lirayı aştı.

 

Akfen GYO'nun kira geliri ilk 11 ayda yüzde 223 arttı!


Geri Dön