23 / 04 / 2024

Akıllı Belediyecilik Zirvesi ne zaman başlıyor?

Akıllı Belediyecilik Zirvesi ne zaman başlıyor?

Akıllı Belediyecilik Zirvesi 14-15 Mayıs'ta yapılacak Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler, Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde buluşuyor. Zirveye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılacak.



Akıllı Belediyecilik Zirvesi 14-15 Mayıs'ta yapılacak Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler, Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde buluşuyor. Zirve, yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce yerel yönetici ile yerli ve yabancı teknoloji firmalarının temsilcilerini bir araya getirecek. Bursa'da 14 - 15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek zirvede, şehirlerin teknolojiye ve güncel gelişmelere uyum sağlamak için ihtiyaç duydukları çözümler üe geliştirüen teknolojik yenilikler tanıtılacak. Gazeteniz DÜNYA'nın da medya sponsorları arasında yer aldığı zirve için Balkanlardan 25 belediye başkanı da gelecek. Zirveye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılacak. 


Marmara Belediyeler Birliği'nin (MBB) Balkan Rumeli Sanayicüeri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) işbirliği ile bu yıl ikincisini düzenleyeceğini zirve Bursa Merinos Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 16 oturumda düzenlenecek zirvede, belediye başkanlarından akademisyenlere, gazetecilerden özel sektör temsücüerine çok sayıda katılımcı bildiri sunacak. 


BALKANTÜRKSİAD işbirliğiyle yapılacak zirveyle birlikte düzenlenecek Balkan Ticaret Fuarı'nda yerel yönetim alanında hayatı kolaylaştıran teknolojik yenilikler sergilenecek. Akıllı Belediyecüik Zirvesi'nde siber güvenlikten dijital sistemlere, etkin afet yönetiminden akıllı ulaşım sistemlerine, kentsel dönüşümden kalite yönetimine kadar hayatı kolaylaştıran teknolojik buluşlar ve yöntemler tanıtılacak. 


MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nin yerli ve yabancı kamu kuruluşları üe teknoloji alanında faaliyet gösteren özel sektör temsilcilerini buluşturan marka bir çatı olduğunu söyledi. Amaçlarının belediyelerin tüm kurumsal işleyişlerini çağın enformatik gereklerine uyarlamalarını sağlamak ve halkı bügi teknolojilerine güvenli, hızlı ve ucuz erişebilir kılmak olduğunu ifade eden Altepe "Özellikle Balkanlar'dan yüzlerce işadamı ve firmanın yer alacağı Balkan Ticaret Fuarı ile birlikte gerçekleştireceğimiz zirvede, dünyadaki teknolojik gelişmelerin yerel yönetimlere uyarlanması masaya yatırılacak" dedi. 


Balkan Ticaret Fuarı Akıllı Belediyecilik Zirvesi işe birlikte BALKANSIAD, Bursa Büyükşehir Belediyesi, BTSO işbirliğiyle Bursa TÜYAP Fuar Merkezi'nde bir de Balkan Ticaret Fuarı düzenlenecek. 13-16 Mayıs'taki fuarda özellikle çok sayıda firma altyapı, ulaşım, müteahhitlik, iş ve inşaat makineleri, çevre düzenlemeleri ve belediyelerin ihtiyaç duyacağı ürün ve teknolojik yenilikleri sergileyecek. 


Dünya


Geri Dön