26 / 04 / 2024

Akmerkez GYO 6 aylık finansal tablolarını yayınladı!

Akmerkez GYO 6 aylık finansal tablolarını yayınladı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 1 Ocak 2017 - 30 Haziran 2017 ara hesap dönemine ait özet finansal tabloları yayınladı.



Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2017 - 30 Haziran 2017 ara hesap dönemine ait özet finansal tablolar ve sınırlı denetim raporunu yayınladı. 


Açıklama:

Ara dönem finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim raporu

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi Yönetim Kurulu'na,

Giriş

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin ("Şirket") 30 Haziran 2017 tarihli ilişikteki özet finansal durum tablosunun ve aynı tarihte sona eren altı aylık ara hesap dönemine ait özet kâr veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosunun, özet özkaynak değişim tablosunun ve özet nakit akış tablosu ile önemli muhasebe politikalarının özetinin ve açıklayıcı dipnotlarının sınırlı denetimini yürütmüş bulunuyoruz. Şirket yönetimi, söz konusu ara dönem finansal bilgilerin Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ("KGK") tarafından yayımlanan Türkiye Muhasebe Standartları 34 "Ara Dönem Finansal Raporlama" ("TMS 34")'ya uygun olarak hazırlanmasından ve gerçeğe uygun bir biçimde sunulmasından sorumludur. Sorumluluğumuz, yaptığımız sınırlı denetime dayanarak söz konusu ara dönem finansal bilgilere ilişkin bir sonuç bildirmektir.

Sınırlı Denetimin Kapsamı

Yaptığımız sınırlı denetim, Sınırlı Bağımsız Denetim Standardı (SBDS) 2410 "Ara Dönem Finansal Bilgilerin, İşletmenin Yıllık Finansal Tablolarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçi Tarafından Sınırlı Bağımsız Denetimi"ne uygun olarak yürütülmüştür. Ara dönem finansal bilgilere ilişkin sınırlı denetim, başta finans ve muhasebe konularından sorumlu kişiler olmak üzere ilgili kişilerin sorgulanması ve analitik prosedürler ile diğer sınırlı denetim prosedürlerinin uygulanmasından oluşur. Ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetiminin kapsamı; Bağımsız Denetim Standartlarına uygun olarak yapılan ve amacı finansal tablolar hakkında bir görüş bildirmek olan bağımsız denetimin kapsamına kıyasla önemli ölçüde dardır. Sonuç olarak ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetimi, denetim şirketinin, bir bağımsız denetimde belirlenebilecek tüm önemli hususlara vâkıf olabileceğine ilişkin bir güvence sağlamamaktadır. Bu sebeple, bir bağımsız denetim görüşü bildirmemekteyiz.

Sonuç

Sınırlı denetimimize göre ilişikteki ara dönem finansal bilgilerin, tüm önemli yönleriyle, TMS 34'e uygun olarak hazırlanmadığı kanaatine varmamıza sebep olacak herhangi bir husus dikkatimizi çekmemiştir.

Diğer husus

Şirket'in 30 Haziran 2016 ve 31 Aralık 2016 tarihleri itibariyle yürürlükte bulunan muhasebe ilke ve standartlarına uygun olarak hazırlanmış finansal tabloları bir başka bağımsız denetim şirketi tarafından, sırasıyla, sınırlı denetim ve tam kapsamlı denetime tabi tutulmuştur. Söz konusu şirket 28 Şubat 2017 tarihli bağımsız denetim raporunda 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle hazırlanan finansal tablolar üzerinde olumlu görüş beyan etmiştir. Yine söz konusu şirket 8 Ağustos 2016 tarihli bağımsız sınırlı denetim raporunda 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle hazırlanan ara dönem finansal tablolarının Şirket'in finansal pozisyonunu, 6 aylık döneme ilişkin finansal performansını ve nakit akışlarını yürürlükte bulunan muhasebe ilke ve standartlarına uygun olarak doğru ve dürüst bir biçimde yansıtmadığına dair herhangi bir hususa rastlanmadığını beyan etmiştir.

Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi

A member firm of Ernst & Young Global Limited

Seda Akkuş Tecer, SMMM

Sorumlu Denetçi

7 Ağustos 2017

Istanbul, Türkiye


Dosya için tıklayın




Geri Dön