29 / 03 / 2024

Akmerkez GYO'nun genel kurul sonuçları tescillendi!

Akmerkez GYO'nun genel kurul sonuçları tescillendi!

Akmerkez GYO'nun 14 Nisan 2020 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısı sonuçları tescil edildi...



Akmerkez GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2019 yılı olağan genel kurul kararları hakkında açıklama yaptı.

Akmerkez GYO'nun 14 Nisan 2020 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısı sonuçları tescillendi.

Akmerkez GYO'nun KAP açıklaması:
Gündemin 1. maddesi uyarınca Toplantı Başkanlığı oyçokluğu ile oluşturulmuştur.

Gündemin 2. maddesi uyarınca Yönetim Kurulu'nca hazırlanan 2019 yılına ait Yıllık Faaliyet Raporu

müzakere edilmiştir.

Gündemin 3. maddesi uyarınca 2019 yılına ait Bağımsız Denetim Raporu okunmuştur.

Gündemin 4. maddesi uyarınca 2019 yılına ait Finansal Tablolar okunmuş müzakere edilmiş ve oyçokluğu ile tasdiki yapılmıştır.

Gündemin 5. maddesi uyarınca Şirket'in Yönetim Kurulu üyelerinin her biri 2019 yılı faaliyetlerinden dolayı, kendi ibralarında sahibi oldukları paylardan doğan oy haklarını kullanmayarak, ibra edildiler.

Gündemin 6. maddesi uyarınca Yönetim Kurulu'nun 2019 yılına ait kar payı dağıtım teklifi oy çokluğu ile reddedilmiştir. Pay sahiplerinden AKKÖK HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ temsilcisince gündemin işbu maddesi ile ilgili olarak verilen kar dağıtımına ilişkin önerge ve önergeye uygun şekilde revize edilerek okunan Kar Dağıtım Tablosu oy çokluğuyla kabul edilmiş ve kar dağıtımının genel kurulca kabul edilen önerge doğrultusunda yapılmasına karar verilmiştir.

Gündemin 7. maddesi uyarınca Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerinin her birine ödenecek ücretin aylık net 7.500,00-TL olarak belirlenmesine oyçokluğu ile karar verildi.

Gündemin 8. maddesi uyarınca Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğ ve Türk Ticaret Kanunu uyarınca Yönetim Kurulu'nun konuya ilişkin kararına istinaden Bağımsız Denetçi seçiminin onaya sunulmasına ilişkin Yönetim Kurulu kararı okundu ve oyçokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 9. maddesi Şirket tarafından 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilen iş ve işlem bulunmadığı hususunda Genel Kurul'a bilgi verildi.

Gündemin 10. maddesi uyarınca Türk Ticaret Kanunu'nun 396. madde hükmünde belirtilen izin ve yetkilerin Yönetim Kurulu Üyelerine verilmesine oyçokluğu ile karar verildi.

Gündemin 11. maddesi uyarınca Sermaye Piyasası Mevzuatı gereğince Şirketimiz tarafından 2019 yılında yapılan bağış ve yardım olmadığı hakkında pay sahiplerine bilgi verildi. 2020 yılında yapılacak bağışlar için belirlenen üst sınırın 150.000,00 TL olarak kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.

Gündemin 12. maddesi ile ilgili olarak Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 12. maddesi uyarınca 2019 yılında Şirketimiz tarafından üçüncü kişiler lehine verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilen gelir veya menfaatlerin bulunmadığına ilişkin pay sahiplerine bilgi verildi.

Gündemin 13. maddesi ile ilgili olarak Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 37. maddesi uyarınca 2019 yılında yapılan ilgili alım, satım ve kiralama işlemi bulunmadığına ilişkin pay sahiplerine bilgi verildi.


Geri Dön