18 / 04 / 2024

Aksaray-Mersin arasına yapılacak demiryolu projesi mecliste!

Aksaray-Mersin arasına yapılacak demiryolu projesi mecliste!

Aksaray-Mersin arasında yapılması planlanan demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Köksal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Aksaray-Mersin arasında yapılması planlanan demiryolu projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Köksal, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Köksal, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96.maddeleri gereğince arz ederim'' diye konuştu.

Aksaray-Mersin arasına yapılacak demiryolu projesi mecliste!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'ın soruları:
1- Aksaray'a 17 yıldır her seçim dönemi söz verilmesine rağmen Aksaray'ı Mersin'e bağlayacak olan 86 kilometrelik Aksaray - Ulukışla demiryolu hala yapılmamıştır. İlk defa 2004 yılında verilen demiryolu sözü akabinde 2007 Genel Seçimleri, 2009 Yerel Seçimleri, 2010 Referandum, 2011 Genel Seçimleri, 2014 Yerel Seçimleri, 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi, 2015 Genel Seçimleri, 2017 Referandum ve 2018 Genel Seçimlerinde müteaddit defalar verilen bu demiryolu sözü yıl 2021 olmasına rağmen niçin hala yerine getirilmemiştir? 

2- Aksaray gibi sanayi yönünden gelişmekte olan bir şehrin ekonomisine katkı sağlayacak olan demiryoluna niçin öncelik verilmemektedir? 

3- Aksaray'da bulunan Mercedes - Benz fabrikasının bu demiryolu yapılmadığı için kapanma  tehlikesi taşıdığı iddiası doğru mudur? Brisa'nın bu demiryolu yapılacağı vaadi nedeniyle bölgeye yatırım yaptığı doğru mudur? Bunlar doğruysa Aksaray sanayisini ve ihracatını kalkındıracağı tahmin edilen bu demiryolu hattı niçin hala yapılmamıştır? 

4- Aksaray'lılar Uzaya Yol Ay'a Astronot yollamaktan evvel, Mersin Limanı'na bağlanmak istiyorlar. Aksaray'lıların bu isteğini niçin gerçekleştirmiyorsunuz? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön