26 / 04 / 2024

Aksaray OSB'ye 50 bin metrekare arsa tahsis edildi!

Aksaray OSB'ye 50 bin metrekare arsa tahsis edildi!

Aksaray Belediyesi'nde yapılan toplantıya OSB Başkan Vekili ve Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar katıldı...




Aksaray Organize Sanayi Bölgesi ‘OSB’ Yönetim Kurulu Toplantısı OSB Başkan Vekili Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta başkanlığında gerçekleştirildi.


Aksaray Belediyesi'nde yapılan toplantıya OSB Başkan Vekili ve Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar katıldı.


Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta 50 bin metrekare arsa tahsisi yaptıklarını ve bu yatırımlarla 110 kişinin daha istihdam edileceği müjdesini verdi. Aksaray’ın dörtnala koşan bir şehir olduğunu belirten Başkan Nevzat Palta, "Daha önceki toplantılarımızda olduğu gibi hemşerilerimiz başta olmak üzere yatırımla ilgili arsa taleplerini değerlendirdik. Yaklaşık olarak 50 bin metrekare arsa tahsisi yaptık. Toplamda da 110 kişi bu yatırımlarla istihdam edilecek. Aksaray’ımız her geçen gün, tabiri caizse dörtnala koşan bir şehrimiz. Sanayi olarak da daha her geçen gün daha iyi yerlere gidiyoruz. Bugün de 4 civarında hemşerimize, vatandaşımıza yatırım için arsa tahsisi yapmış olduk." dedi.


Brisa lastik fabrikasının da alt yapı çalışmalarının kısa bir süre içinde başlayacağını ifade eden Palta, "Bunlarla beraber daha önce Brisa lastik fabrikasının tahsis etmiş olduğumuz arsanın mera vasfının kaldırılmasıyla ilgili konuları tartıştık. Bununla ilgili arkadaşlarımız, Tarım İl Müdürlüğümüz çalışıyor. Buranın da mera vasfı kaldırılarak çalışmalara başlanacak. Yine o bahsettiğimiz bölge dâhil olmak üzere alt yapıyla ilgili projemiz vardı. Onunla ilgilide teknik arkadaşlarımızın almış olduğu teklifler çerçevesinde de uygun fiyat veren kişiye de oranın alt yapı projesini gerçekleştirmek için talimat verdik. Başta arsa tahsis ettiğimiz kişilere, çalışacak arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Aksaray’ımız ve ülkemiz için inşallah hayırlara güzelliklere vesile olsun." diye konuştu.


Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ise yaptığı açıklamada, "Organize sanayimiz günden güne büyüyor ve gelişiyor. Daha da iyiye gidiyor. Daha da iyi olacağına inanıyorum. Aksaray’daki bütün sanayici hemşerilerimize seslenmek istiyorum. Bir an önce fizibilitelerini tamamını yapıp ciddi anlamda organize sanayi bölgemize yatırım yapmalarını istiyorum. Bugün dışarıdan birçok firma hala Aksaray’a yatırım yapıyorsa bunlar boşuna yatırım yapmıyorlar. Brisa’nın da altyapı ve diğer işlemleri devam etmekte. Bunları da takibini yapıyoruz. Yeni arsa tahsisi yapılan yatırımcılarımıza hayırlı uğurlu olsun." dedi.


Bugün


Geri Dön