28 / 03 / 2024

Aksaray-Ulukışla demiryolu projesinin akıbeti TBMM gündeminde!

Aksaray-Ulukışla demiryolu projesinin akıbeti TBMM gündeminde!

Aksaray-Ulukışla demiryolu projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Aksaray-Ulukışla demiryolu projesinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Erel, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Erel, ''Aksaray ile Niğde Ulukışla Çakmak istasyonu arasında ki, yaklaşık 90 km uzunlukta olan, Aksaray'ı Mersin ve İskenderun körfezine bağlayacak nitelikte olan demir yolu 2004 yılından bu tarafa her hükümet yetkilisinin, her Ak Parti yetkililerinin yapılacak sözünü verdiği halde ihale aşamasına gelen bu demir yolu maalesef ihalesi yapılıp inşaatına başlanılmamıştır. Bu yıl kısmen hizmete giren yılsonunda da tamamı hizmete girecek olan  Ankara  - Niğde otoyoluyla birlikte Aksaray'dan geçen araç sayısı yüzde 90'lar civarında azalacaktır. Bu durum Aksaray ekonomisini olumsuz yönde etkileyecektir. İlgili demir yolunun hizmete girmesiyle Aksaray, Mersin ve İskenderun limanlarına ulaşarak Organize sanayide ki yatırımlar üç katına kadar artacaktır. Aksaray için iş, aş, umut kapısı olan demir yolunun bu anlamda bir an önce hizmete girmesi gerekmektedir'' diye konuştu. 

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel'in soruları:
1) Aksaray ekonomisi için hayati önem taşıyan, projesi tamamlanan ve ihale aşamasına gelen Aksaray Çakmak istasyonunu yatırım planına alarak 2021 yılı bütçesinde ödenek ayırmayı düşünüyor musunuz? 
2) 2021 yılında ödenek ayırmayı düşünmüyorsanız başta Sayın Cumhurbaşkanı'nın sözünü verdiği 
demir yolu hattına ne zaman ödenek ayırıp, hangi yılda bitirmeyi düşünüyorsunuz?


Geri Dön