18 / 04 / 2024

Akşehir Kozağaç Öğrenci Yurdu'nun inşaatı tamamlandı!

Akşehir Kozağaç Öğrenci Yurdu'nun inşaatı tamamlandı!

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Akşehir Kozağaç Mahallesi’nde yaptırılan yurdun inşaatı tamamlandı. Yurdun bu yıl hizmete açılması isteniyor.



Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksekokulu, 4 yıllık Sağlık Yüksekokulu ve Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde okuyacak öğrencilerin yurt sorunu yaşamamaları için yeni yapılan yurdun bu yıl artık hizmete açılması gerekiyor. 2012 yılında ihaleye çıkarılan 520 kişilik yurt inşaatında çalışmalar 2013 yılında başlamıştı. Yer tesliminden itibaren 550 gün içinde yapılıp bitirilmesi planlanan yurt inşaatı hesaplara göre 2014 yılında bitecekti. Ne yazık ki 2014 ve 2015 eğitim döneminde bitirilmedi. 

 

AKŞEHİR’DE 2 BİN 350  ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ OKUYACAK

Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yeni yapılacak kayıtlarla birlikte 700, Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksekokulu’nda ise bu yıl 600 öğrencinin yerleştiği hepsi kayıt yaptırırsa okulda toplamda 1200 öğrenci okuyacağı öğrenildi. Öte yandan Sağlık Yüksekokulu’nda ise bu yıl 60 öğrencinin yerleştirmesinin yapıldığı, toplamda 460 öğrencinin eğitim görmesinin planlandığı öğrenildi. İlçemizde fakülte ve yüksekokullarda yaklaşık 2 bin 250 öğrencinin eğitim göreceği tahmin edilirken, ilçemizde hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci yurdunda 520 öğrenci barınabiliyor. Öte yandan Akşehir’de, FETÖ ile irtibatı tespit edildiği için faaliyetlerine son verilen 4 tane öğrencinin yurdunun kredi ve yurtlar kurumuna devrinin yapıldığı ve bu yurtların da kredi ve yurtlar kurumuna bağlı olarak öğrencilere hizmet vermeye devam edeceği öğrenildi. 


AKŞEHİR’DE EV KİRALARI YÜKSEK GELİYOR

Akşehir’de ev kiralarının çok yüksek olduğundan yakınan öğrenciler, özellikle Kozağaç TOKİ’deki evleri kiralarken kendilerinden öğrenci başı kira alındığını ve bir öğrenciden yaklaşık 250 TL para istendiğini, dört beş öğrencinin tek evde kaldığını söylediler. Geçtiğimiz yıllarda yurt sıkıntısı yaşadıkları için evlerde kalmak zorunda kaldıklarını söyleyen öğrenciler: “Kiralar yüksek geliyor. Yurt bizim için en iyisi ama onlarda da kapasite dolu oluyor. Yeni yapılan yurt bu yıl hizmete açılırsa hepimiz için iyi olur. Yetkililerin bu konuya ağırlık vermesini istiyoruz.” dediler. 


YURT İNŞAATI BİTTİ, YASAL PROSEDÜR KALDI

Edindiğimiz bilgiye göre yeni yapılan yurt binasında inşaat çalışmalarının sona erdiği, iç mefruşatının da tamamlandığı ve sadece yasal prosedürlerin devam ettiği, onların da halledilmesi durumunda bir aksilik çıkmazsa yurdun bu eğitim yılında açılmasının planlandığı öğrenildi. İçinde sosyal tesis, yemekhane, öğrencilerin sosyal aktivitelerini yapabileceği bir bina bulunan yeni yurtta bu yıl hizmete açılırsa 250 erkek öğrenci ve 250 kız öğrencinin barınabilecek. İstasyon gazetesi olarak yasal prosedürlerin bir önce halledilip, yurdun bu yıl hizmete açılmasını temenni ediyoruz. 


İstasyon Gazetesi


Geri Dön