18 / 04 / 2024

Aksigorta'dan evleri güvence altına alan proje!

Aksigorta'dan evleri güvence altına alan proje!

Aksigorta, “Ev– Eşya Sigortası” ürünüyle ev ve eşyaları güvence altına alıyor. İşte Aksigorta'nın o projesi...




Aksigorta, “Ev– Eşya Sigortası” ürünüyle, 19 TL’den başlayan taksitlerle ev ve eşyaları güvence altına alıyor. Ürün, yangın, hırsızlık, sel, su baskını, deprem, yer kayması, patlama, duman, fırtına, dolu, yıldırım, elektrik hasarları, kazaen kırılma, taşıt çarpması, grev - lokavt - kargaşa, kötü niyetli hareketler ve terör sonucu eviniz ve eşyalarınızda oluşan hasarları karşılıyor.




Aksigorta “Ev-Eşya Sigortası” ürünü, apartmanların ortak kullanım alanlarında oluşabilecek hasarlardan, komşulara verilebilecek maddi hasarlara; ücretsiz çilingir ve camcı hizmetlerine kadar pek çok unsuru kapsıyor.




Aksigorta’nın, Mart ayında Yöntem Araştırma’ya yaptırdığı, ev – eşya kazaları ve güvenliği araştırması (*) da, ev-eşya sigortası yaptırmanın önemini bir kez daha vurguluyor. Araştırmada, ev-eşya kazalarına yönelik sigorta yaptırma oranının sadece yüzde 3 olduğu tespit edildi. Sigorta, alarm sistemi gibi farklı servisler yardımı ile koruma önlemi almayı düşünenlerin oranı sadece yüzde 20 seviyesinde. Araştırmada ortaya çıkan bir başka çarpıcı nokta ise; hedef grubun yüzde 60’ının, evde olmadıkları zamanlarda önlem olarak sadece kapılarını kilitlemeleri… Ve ayrıca, yüzde 90’a yaklaşan bir ev kazası tecrübesi oranı söz konusu ve hedef grubun yaklaşık yarısı, banyo su sızıntısı, sıva çatlağı ve elektrik kesintisi nedeniyle elektronik eşyaların bozulması sorunlarını yaşadıklarını vurguluyorlar.



Eviniz kullanılmaz hale geldiğinde otelde konaklama kapsam içinde…



Aksigorta Ev-Eşya Sigortası ile ilgili bazı önemli ayrıntılar ise şöyle: Evinizin kullanılmaz hale geldiğinde onarım süresi 24 saati aşması durumunda toplam 5 kişiye kadar 2 gün süreyle günlük kişi başı azami 250 TL’ye kadar otelde konaklama masrafları karşılanıyor. İzolasyon zayıflığı ve derz eksikliği sebebiyle bina ve dairelere sızan su neticesi maruz kalınan fiziki ve doğrudan zararlar sigorta kapsamında. Dış cephe izolasyonu eksikliğinden kaynaklanan sıva, boya kabarmaları da sigorta kapsamında.



Çilingir ve camcı hizmeti… Tüm elektronik cihazlar kapsam içinde…



Yılda üç defa 450 TL’ye kadar çilingir hizmeti ve yine yılda üç defa 450 TL’ye kadar camcı hizmeti sunuluyor. Elektronik Cihaz Sigortası Genel Şartları çerçevesinde tüm elektronik cihazlar teminat kapsamında bulunuyor. Ayrıca, kombi ve klima bakımı gibi, önemli bir hizmet de sigorta kapsamında yer alıyor.



7/24 ücretsiz ambulans…



Evde yaşayanların yaralanması veya sakatlanması durumunda tedavi masrafları da kapsam içerisinde yer alıyor. İhtiyaç anında evde bulunan herkes için, kapıya kadar ücretsiz 7/24 Acil Ambulans gönderiliyor.



Kiracı-ev sahibi anlaşmazlıklarına son…



Ürünün belki de en önemli noktası, üçüncü şahıslara kazayla verilen maddi ve bedensel zararlardan doğabilecek tazminat taleplerinin ödenmesi ve kiracının ev sahibine, ev sahibinin kiracıya karşı maddi sorumluluklarının karşılanması…



Geri Dön