28 / 03 / 2024

Aksoy Holding İstanbul'da proje yapmaya hazırlanıyor!

Aksoy Holding İstanbul'da proje yapmaya hazırlanıyor!

Aksoy Holding CEO'su Batu Aksoy,önümüzdeki yıllarda İstanbul'daki arsalarını değerlendirecek projeler yapabileceklerini söylüyor. Aksoy İstanbul'da 2017 ortasından itibaren farklı konseptte bir proje geliştirebileceklerini belirtiyor.



Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden biri olan Aksoy Holding, turizm ve gayrimenkul sektörlerinde büyüme karan çerçevesinde yeni yatırımlar planlıyor. Geçtiğimiz haftalarda Bodrum Tilkicik Koyu'nda geliştirilen ultra lüks Epique Island projesini açıklayan Aksoy Holding CEO'su Batu Aksoy, bu yatırımın ardından önümüzdeki yıllarda İstanbul'daki arsalarını değerlendirecek projeler yapabileceklerini söylüyor, istanbul'da 2017 ortasından itibaren farklı konseptte bir proje geliştirebileceklerini belirten Aksoy, "İstanbul'un içinde ama biraz kaçış alanı olacak, Rumeli Feneri'ne doğru hafta sonu kaçma yerleri, geniş bahçeli yerler yapmayı planlıyoruz. Bu projemiz araba ile istanbul'a 45 dakika mesafeli yerlerde olabilir. Örneğin Şile tarafı da olabilir" diyor. 


Epik markası ile yeni projelerine devam edebileceklerini ya da başka marka yaratabileceklerini söyleyen Batu Aksoy, Aksoy Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olarak üç yıl içinde halka açılabileceklerini de vurguluyor. 


2017 yazına yetişecek 

Bodrum Tilkicik Koyu'nda 126 dönüm arsada yükselecek olan Epique Island projesi, müstakil havuzlu, sosyal alanlı, 150 teknelik butik marinası olan, 50 süitten oluşan bir butik otele sahip, 75 villalık özel bir proje olacak. Toplam  250 milyon dolarlık yatırım yapılacak olan proje, şubat ayında metrekaresi 8 bin Euro'dan satışa çıkacak. 450-550- 650 metrekarelik villalardan oluşan projede villa başına yaklaşık 1,5 dönüm düşüyor. Yüzde 70'inin Türk müşteriler tarafından alınması beklenen projenin, Suudi Arabistan'dan İngiltere'ye çeşitli ülkelerden de talep göreceği öngörülüyor. Projenin 2017 yazında tamamlanması planlanıyor. 


Aksoy Holding Yönetim Kurulu Üyesi Banu Aksoy Tarakçıoğlu, A plus kesime hitap eden Bodrum projelerinde, o bölgedeki lüks projelerin aldığı her türlü tepkiyi değerlendirip ona göre strateji belirlediklerini söylüyor. Bodrum'da yerden ısıtmalı, şömineli, kışın da yaşanabilecek bir proje yarattıklarım belirten Tarakçıoğlu, şöyle devam ediyor: "Projemiz yeşile hassas bir proje. Oturanlar evin içine kadar araba girsin istediği için tünelli araç alanları oluşturduk. Böylece tünellerin üstü de bahçe haline getiriliyor. Gösterişten uzak, doğal, yalın ayak lüks var. Doğallığı kaybetmeden lüks ve konforu vermek istedik.  Projemizde havayı kullanarak ısıtma sağlayan bir sistem ile deniz suyunu antarak aidatları metrekaresi 4 dolara kadar düşürdük." 


Ekonomist


Geri Dön