28 / 03 / 2024

Aksu Belediyesi çarpık yapılaşmayı önlemek için halk oylaması yaptı!

Aksu Belediyesi çarpık yapılaşmayı önlemek için halk oylaması yaptı!

Aksu Belediyesi, Pınarlı ve Cihadiye Mahallerinde yer alan Maliye Hazinesine kayıtlı tapulama harici arazilerde bulunan işgallerden doğan çarpık yapılaşmayı önleme ve düzenleme maksadıyla halk oylaması gerçekleştirdi.



 Aksu Belediyesi, Pınarlı ve Cihadiye Mahallerinde yer alan Maliye Hazinesine kayıtlı tapulama harici arazilerde bulunan işgallerden doğan çarpık yapılaşmayı önleme ve düzenleme maksadıyla halk oylaması gerçekleştirdi. Belediye basın merkezinden verilen bilgi de oylamada vatandaşlara tapu verilsin, kentsel dönüşüm yapılsın ve hiçbiri olmak üzere üç şık sunuldu. 666 kişinin oy kullandığı halk oylamasında 584 kişi tapu verilsin (İmar planı ve uygulaması) dedi.

 

Vatandaşın katılımı ile çözüm 

35 büyük mahalleden oluşan Aksu’da iki mahallenin imar çalışmasıyla ilgili kamu oyu araştırması amacıyla halk oylaması gerçekleştirildi. Pınarlı ve Cihadiye mahallelerini kapsayan konuyla ilgili Aksu Belediyesi daha önce üç toplantı düzenleyerek halkı bilgilendirdi. Yapılan toplantıların ardından ise 6 Kasım pazar günü halk oylaması gerçekleştirildi.  Aksu Belediyesi’nin yaptığı halk oylamasına Pınarlı ve Cihadiye Mahallelerinde yaşayan vatandaşlardan 666 kişi katıldı. 43 oyun geçersiz sayıldığı oylamada 584 kişi tapu verilsin derken, 14 kişi kentsel dönüşüm istedi, 25 kişiyse hiçbiri dedi.

 

Aksu Belediyesi yaptığı açıklamada, sorunlara halkın katılımı ile çözüm üreteceğini ifade etti.

 

Antalya İleri


Geri Dön