29 / 03 / 2024

Aksulular'a Başkan Şahin'den uyarı: Arazilerinizi satmayın!

Aksulular'a Başkan Şahin'den uyarı: Arazilerinizi satmayın!

İmar çalışmalarıyla ilgili olarak vatandaşla bir araya gelen Aksu Belediye Başkanı Şahin, "Ortalığı karıştırmaya çalışanlar var ama siz onları dikkate alıp da arazilerinizi satmayın" dedi



İmar çalışmalarında halkın isteklerine büyük önem veren ve halktan gelen istekler doğrultusunda çalışmalar yapmaya gayret gösteren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Malıdırlar Mahalle sakinlerini makamında kabul ederek imar çalışmaları hakkında vatandaşa bilgiler verdi. 2 B arazilerini satmamaları konusunda vatandaşı bir kez daha uyaran Başkan Şahin, imar çalışmaları bittikten sonra arazilerin büyük değer kazanacağını aktardı.


Mandırlar Mahallesi halkı Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin'i makamında ziyaret ederek, kendi mahallelerindeki imar planı çalışmaları ile ilgili görüş alış verişinde bulundular. Mahalle Muhtarı Recep Yoylu'nun da aralarında bulunduğu halk, Başkan Şahin'e Hacıaliler, Belen Kötekli'de planlama çalışması yapıldığını duyduklarını, kendi mahallelerindeki çalışmanın ne zaman sonuçlanacağını merak ettiklerini sordu.

 

Mahalle içinden geçen yola kaldırım talebinde de bulunan mahalleli, ayrıca mahalleye uygun bir yere cami alanı ayrılmasını talep ettiler. 


2B taksitlerinin uzatılıp uzatılmayacağını da soran mahalle sakinlerine Başkan Şahin bu konuda hükümetin çalışmaları olduğunu söyledi. Şahin. "Ortalığı karıştırmaya çalışanlar var ama siz onları dikkate alıp da arazilerinizi satmayın. Hükümetimiz çalışma yapıyor. Biz Ankara'ya giderek Maliye Bakanımız ile görüşme yaptık. Sizlerin derdini iyi bilen vekillerimiz Hüseyin Samani ve Mustafa Köse de bizimle birlikteydi. Dertlerinizi Bakana ilettik, Türkiye çapında çalışma yapılıyor. Siz sabredin ve arazilerinize sahip çıkın" dedi. 


Belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde çalışan teknik elemanlar mahallenin planlama süreci ile ilgili bilgi verdikten sonra Başkan Şahin, Aksu'nun neredeyse her tarafında planlama anlamında çalışma yaptıklarını bunun da büyük zaman aldığını ama adım adım bölge bölge sorunların üstesinden geldiklerini, İlgili Kurum görüşlerini tamamlamaya çalıştıklarını söyledi. Hacıaliler, Belen Kötekli,, Macun gibi mahallelerin artık 5 binlik sürecinde olduğunu, sırada Mandırlar olduğunu da dile getiren Başkan Şahin, "Her yapılan planlama çalışmasında halkın arazilerinin değeri artıyor, arazilerinizi çıkan dedikodulara inanarak satmaya kalmayın. Belediyemize başvurarak teknik bilgileri alıp ona göre hareket edin, inşallah en kısa zamanda Mandırlar'm da kurum görüşleri tamamlanarak planlama sürecini başlatacağız." dedi.


Antalya Gazetesi



Geri Dön