29 / 03 / 2024

Alanlarda konfor ve işlevsellik önem kazanıyor!

Alanlarda konfor ve işlevsellik önem kazanıyor!

Mimar-İç Mimar Leyla Yücel, hızlı hayat temposuyla mekanlara yaklaşım değişse de yaşanan alanları düzenleyen iç mimari ve mimarlık fikrinin oturmadığını söyledi.



Teknolojinin hayatımızın temeline yerleştiği, zamanın büyük bir hızla aktığı günümüzde, yaşadığımız ya da çalıştığımız ortamların konfor ve işlevselliği daha da önem kazanıyor. Mimar-İç Mimar Leyla Yücel, hızlı hayat temposuyla mekanlara yaklaşım değişse de yaşanan alanları düzenleyen iç mimari ve mimarlık fikrinin oturmadığını söyledi. Yücel, "Kişiler 'Mimara versem plan, proje, uygulama isteyecek, bu ekstra maliyet' diyerek düzenlemeleri kendi yapıyor. Aksaklıkların ardındansa yine mimara gidiyor. Böylece hem zaman hem de maddi kayıplar oluşuyor. Gerginlik de cabası. Her işi uzmanına teslim etmek şart. Uzmanına teslim edilmeyen her iş zaman ve para kaybı demek" dedi. 


Açık renk zindelik verir


-Genel mekanda açık renkler kullanmak aydınlık ve zindelik hissi verdiğinden verimliliği artırır. 


-Çalışanların motivasyonunu sağlamak için soft renkler tercih edilmeli. 


-Zemin renginin iç açıcı olması kurumun iş alanına uygun canlı renklerle uygulamalar yapılması çalışanları zinde tutar. 


-Sakinlik, huzur ortamı için beyaz ağırlıklı mekan kurgulanabilir. 


-Bekleme salonlarında, kan dolaşımını hızlandırarak sabırsızlığı artıran koyu sarı ve kırmızı v "renkleri kullanmak Kata olur. 


VAKİT VE NAKİT KAZANDIRIR 


Mimariye yatırımın iş verimliliği ve prestij yaratarak şirketlere ivme kazandıracağını belirten Yücel şöyle dedi: "Mimariye ayrılan kaynak maliyet değil müşteri ve ciro olarak geri döner. Doğru olmayan klima sağlığı bozar verimlilik azalır. Fazla aydınlatma çalışanların gözünü kamaştırırken yetersiz olan uyku getirir. Mimari dokunuş şart." 



Posta


Geri Dön