25 / 04 / 2024

Alanya Belediyesi'nden ihtiyacı olanları ev hediyesi!

Alanya Belediyesi'nden ihtiyacı olanları ev hediyesi!

Alanya Belediyesi, 82 yaşındaki Fatma Topaç ve engelli oğluyla yaşayan 70 yaşındaki Fatma Kaplan için konteyner ev hediye etti.



Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Süleymanlar ve Türktaş mahallelerindeki evleri kullanılamaz halde olduğu belirlenen Fatma Topaç ve Fatma Kaplan’ın evleri kısa sürede kendilerine verildi. Yeni Alanya Gazetesi'nden Alper Kutay'ın haberine göre; sahiplerine anahtarları Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından verilirken, Başkan Yücel’e MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül ve belediye ekipleri eşlik etti.

YIKILMAK ÜZERE OLAN EVİNDEN TAŞINDI

Türktaş Mahallesi’nde tek başına yaşayan 82 yaşındaki Fatma Topaç ise, yarısı yıkılan ve ulaşımı neredeyse imkansız hale gelen evinden alınıp yol üzerinde inşa edilen yeni evine taşındı. Fatma teyzenin yangına karşı son derece dayanıklı, yalıtımlı ve paslanmaz konteyner evinin anahtarını Başkan Yücel, kendisine teslim etti. Hizmetten memnuniyetlerini dile getiren ve anahtar tesliminde duygulu anlar yaşayan Fatma Topaç, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ekibine teşekkürlerini iletti.

KONTEYNER EVLERDE A’DAN Z’YE HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve kısa sürede tamamlanıp vatandaşlara verilen konteyner evde A’dan Z’ye her şey düşünülerek yapıldı. Önce alt yapısı yapılan evlerin sağlam zemine beton dökülüp sağlamlaştırıldı. Sıfır eşyalar temin edilip konteynerlerin içerisi tasarlandı ve tamamen kullanılabilir halde anahtarlar ihtiyaç sahibi vatandaşlara verildi.

‘DOKUNUYORUZ, HİSSEDİYORUZ VE PAYLAŞIYORUZ’

Süleymanlar ve Türktaş'ta yapımı tamamlanan evlerin anahtarlarını teslim eden Başkan Yücel, şu açıklamalarda bulundu: “Hem Süleymanlar, hem de Türktaş mahallelerimizde sosyal belediyeciliğin ne anlam ifade ettiğini yapmış olduğumuz bu güzel yapılarla tekrar hatırlatmış olduk. Sosyal Belediyecilik gereği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit ederek onlara dokunuyor, hissediyor ve paylaşıyoruz. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu güzel yapıların her iki sahibine de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”


Geri Dön