25 / 04 / 2024

Alanya'da yıkılma riski bulunan bina boşaltıldı!

Alanya'da yıkılma riski bulunan bina boşaltıldı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde, yanına yapılacak yeni binanın temel atma çalışmaları nedeniyle çökme tehlikesi oluşan 5 katlı apartman tahliye edildi.



Antalya'nın Alanya ilçesi Mahmutlar Mahallesi'nde bir bina kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yeni inşa edilecek binanın temeli kazılırken, iddiaya göre, 7 Ocak tarihinde yan tarafıntaki 5 katlı binada yıkılma riski oluştu.

Yapılan ihbar üzerine bölgeye jandarma ve itfaiye ekipleri ile sosyal hizmetler görevlileri geldi. Jandarma ekipleri, binayı tahliye ederek caddede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Alanya da yıkılma riski bulunan bina boşaltıldı!

Apartman sakinlerinden Ali Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüme giren binada yıkım kurallarına uyulmadığı için kendi binalarının zarar gördüğünü iddia etti.

Bazı ailelerin yakınlarının yanına gittiğini dile getiren Şahin, bazı ailelere ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlilerince kalacak yer bulunduğunu söyledi.

Binadaki iş yerlerinin de kepenk kapatmak zorunda kaldığını dile getiren Şahin, sorunun bir an önce çözülerek mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini söyledi.

Alanya da yıkılma riski bulunan bina boşaltıldı!

Apartman sakinleri arasında yer alan Kıymet Öztürk de gece saatlerinde jandarmanın yaptığı anonsla aşağıya indiklerini belirtti.

Gece dışarıda kaldıklarını dile getiren Öztürk, "Sosyal hizmetlerden yetkililer geldi, evi olmayan arkadaşlar onlarla gittiler. Kalacak yeri olanlar dağıldı. 'Can ve mal güvenliğimiz tehlikede' diye şikayetçi olduk. Fakat yıkımı yapan firmanın yetkilileri hiç ilgilenmediler. Şu an mağdur durumdayız, binaya giremiyoruz. Evimizden eşyalarımızı, en zaruri ihtiyaçlarımızı dahi alamıyoruz." dedi.

 

Alanya'da emlak satışlarına pandemi dopingi!


Geri Dön