25 / 04 / 2024

Alanya'ya 704 milyon liralık ulaşım yatırımı!

Alanya'ya 704 milyon liralık ulaşım yatırımı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye son 4 yılda 505 milyon liralık yatırım yapıldı. Karayolları işbirliğiyle yapılan kavşak projeleriyle yatırım tutarı 704 milyon liraya ulaştı.



Antalya Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bölgeye 4 yıl içinde 505 milyon liralık yatırım yapıldı. Karayolları işbirliğiyle yapılan yatırımınların tutarı 704 milyon liraya ulaştı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediyesi ilçelerin temel sorunlarını da tespit edip, projelendirdi. Bu kapsamda Alanya Toptancı Hali projesi, Türkler Mahallesi sınırları içinde hayata geçirildi. Toplam 154 dönüm alanda hayata geçirilen Alanya Toptancı Hali inşaatı tüm hızıyla sürüyor. 

100 milyon liraya mal olacak olan proje, Alanya, Demirtaş, Konaklı ve Payallar hallerinin birleştirilmesinin yanı sıra üretici ile tüccarın buluşmasına katkı sağlayacak.

4 yılda 200 milyon liralık yatırım

Türkler'de Alanya'nın çöpünden elektrik üretecek son teknoloji katı atık bertaraf tesisinin inşaatına başladı. 4 yılda yaklaşık 200 milyon liralık yatırım yaptı. Alanya şehir içi trafiğine büyük rahatlama getiren Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Telekom ve Ticaret Lisesi katlı kavşakları hizmete açıldı. Dim Vadisi'ndeki 12 mahalleyi bir birine bağlayan ayrıca bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin kullandığı Ak Köprü hizmete açıldı. 10 milyon liraya mal olan köprü ile barajın etrafındaki mahallelerin ulaşım sorunu çözüldü. 

Sosyal tesisler

Büyükşehir Belediyesi, Alanya'ya tedaviye gelen hastaların yakınları için 48 yataklı Hasta Yakınları Sosyal Tesisi inşa eden  Antalya'dan sonra ikinci aşevini 4 milyon liralık yatırımla Alanya'ya açtı. Antalya'nın ikinci kadınlar plajı olarak Alanya'da açılan Aysultan Kadınlar Plajı Alanya ve Gazipaşa'daki kadınların gözdesi oldu. Alanya genelindeki 450 mezarlık tek tek elden geçirildi. Alanya'ya, Büyükşehir Belediyesi, ASAT ile birlikte 4 yılda toplam 505 milyon liralık yatırım yaptı. Karayolları işbirliğiyle yapılan kavşak projeleri ile bu rakam 704 milyon liraya ulaştı.


Geri Dön