20 / 04 / 2024

Alaplı'da icradan satılık arsa! 1.5 milyon TL'ye!

Alaplı'da icradan satılık arsa! 1.5 milyon TL'ye!

Alaplı İcra Müdürlüğü Merkez Mahallesindeki 284 metrekare arsayı 1 milyon 537 bin 880 lira tahmini bedelle satışa çıkardı. Arsanın satışı 13 Ocak 2012 tarihinde Alaplı Adalet Sarayında gerçekleştirilecek



Alaplı İcra Müdürlüğü Merkez Mahallesindeki 284 metrekare arsayı 1 milyon 537 bin 880 lira tahmini bedelle satışa çıkardı. Arsanın satışı 13 Ocak 2012 tarihinde Alaplı Adalet Sarayında  gerçekleştirilecek.

Detaylar şöyle:

T.C. ALAPLI İCRA MÜDÜRÜLÜĞÜ SAYI: 20113 SATIŞ GAYRİMENKULUN AÇIK ARTIRMA İLANI

ALAPLI İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

TAPU KAYDI VE ÖZELLİKLERİ: Alaplı ilçesi Merkez Mah, Okullar Cad, 21 ada, 114 parselde kayıtlı, 384,47 m2 yüzölçümlü, üzerinde herhangi bir yapı olmayan, zeminin üs tüne yer betonu olarak (grobeton) beton kaplama yapılmış olan, yan parsel olan 115 nolu parsel üzerindeki basit inşaat tarzındaki yapının 2x9,45 m2'lik kısmının 114 parsele taşmış vaziyette olan, ilçenin merkezi yerinde olan ve yaya trafiği ile ticarethanelerin yoğun olduğu bölgede yer alan, yakınında PTT , supermarket gibi teşekküller olan ve köşe başı bir konumda yer alan arsa vasıflı gayrimenkul toplam 1.537.880,00.TL muhammen bedelle yukarıda belirtilen yer gün ve saatte satışa çıkarılacaktır.

MUHAMMEN DEĞERİ: 1.537.880,00.TL (Toplam)

İMAR DURUMU: İmar sahası ve yerleşim yeri içindedir. Bitişik nizam tarzında arsanın tamamına 5 kat (15,50 mt) yüksekliğinde yapı yapmaya müsaittir.

1 - Satış 13.01.2012 Cuma günü Saat: 10.00 -10.10 arasında Alaplı Adalet Sarayı önünde (doğu girişi) açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada muhammen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 23.01.2012 Pazartesi Saat: 10.00 -10.10 arası günü Alaplı Adalet Sarayı önünde (doğu girişi) Saat: 10.00 -10.10 arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka , paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga vergisi, KDV, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir.Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3 - İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

 5- Şartname , ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011-3 SATIŞ sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

7 - Tebligat yapılamayan tüm ilgililere tebliğ yerine geçmek üzere ilanen tebliğ olunur.

(İİK.m 126 ve 127)
(ic.if.K.126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Yönetmelik örnek no : 27
B: 75658

Detaylı bilgi için tıklayın
Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön