25 / 04 / 2024

Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değeri belli oldu!

Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değeri belli oldu!

Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değeri belli oldu... Peki Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değeri ne kadar? İşte Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değerleme raporu...



Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP)  Büyükçekmece Alkent 2000 Çarşı'ndaki 10 Adet Dükkan Ekspertiz Değerleme Raporu hakkında ilişkin açıklama yaptı. 

Alkent 2000 Mahallesi Yeditepe Caddesi No:3 Büyükçekmece/İstanbul  adresinde yer alan dükkanlar, kuzeyden Hadımköy, doğudan Esenyurt, güneyden Beylikdüzü ilçeleri ve batıdan Büyükçekmece Gölü ile çevrili.

Değerleme konusu dükkanların bulunduğu bölge konut kullanımının fazla olduğu ve ticari alanlara ihtiyaç duyulan bir bölge olup, taşınmazların ticari potansiyeli ve reklam kabiliyeti oldukça fazla. Dükkanların yakın çevresinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, 2-3 katlı bloklardan oluşan siteler, Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi ve Perlavista AVM yer alıyor.

Dükkanların yer aldığı bölgeye ulaşım toplu taşıma ve özel araçlarla oldukça rahat bir biçimde sağlanıyor. Taşınmazlar bölgenin önemli ulaşım akslarından biri olan Hadımköy Yolu Caddesi’ne oldukça yakın konumlu olup TEM Otoyolu’na oldukça yakın konumda yer alıyor.

Alarko GYO nun Büyükçekmece deki dükkanlarının değeri belli oldu!

Alarko GYO'nun Büyükçekmece'de yer alan dükkanlarının pazar değeri 19 milyon 605 bin TL olurken, dükkanlara KDV dahil 23 milyon 133 bin 900 TL pazar değeri takdir edildi.

Alarko GYO'nun Büyükçekmece'de yer alan dükkanlarının  pazar kira değeri  ise 90 bin TL olurken, KDV dahil 106 bin 200 TL pazar kirası değeri takdir edildi.

Alarko GYO'nun KAP açıklaması şu şekilde: 

"Sermaye Piyasası Kurulu' nun Seri III, No : 48.1 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği uyarınca, Şirket portföyünde yer alan Büyükçekmece Alkent 2000 Çarşı'daki 10 adet dükkan için değerleme kuruluşunca hazırlanan Ekspertiz Değerleme Raporu ekte yer almaktadır."

Detaylar için tıklayın


Geri Dön