25 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: İnşaat sektörünün önünü kesmek için kurban seçildim!

Ali Ağaoğlu: İnşaat sektörünün önünü kesmek için kurban seçildim!

Ünlü işadamı, Başbakan’ ın oğlunun kurucuları arasında olduğu TÜRGEV Vakfı’na 20 dönüm arsa bağışladığı iddialarına sert yanıt verdi: İnşaat sektörünün önünü kesmek için kurban seçildim...




TÜRKİYE’yi sarsan 17 Aralık’taki derin operasyon kapsamında gözaltına alınan ve sorgusunun ardından serbest bırakılan işadamı Ali Ağaoğlu, AKŞAM Haber Müdürü Özkan Tamirak'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. İnşaat sektörünün önünün kesilmesi için kurban seçildiğini belirten Ağaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da kurucuları arasında bulunduğu TÜRGEV Vakfı'na Ataşehir'de 20 dönümlük arsa verdiği iddialarına “İspatlasınlar anahtarımı ve malvarlığımı bırakıp, inşaatlarda amele olarak çalışmaya başlarım” yanıtını verdi. Ağaoğlu, Savcı Zekeriya Öz'ün Dubai tatilinin tüm masraflarını kendisinin ödediğini belirterek, “Faturalar açık ve nettir. Bütün ödemeleri biz yaptık” dedi. İşte Ağaoğlu’nun açıklamaları… 


- Neden Ağaoğlu hedef seçildi? 

Ali Ağaoğlu’nun medya da tanınırlık oranı yüzde 80’dir. Medyatik olmamın cezasını çekiyorum. Türkiye’de bankacılık ve inşaat sektörü hızla büyüyor. Özellikle inşaat sektörünün önünün kesilmesi için beni kurban seçtiler. 


- Oysa siz çok yardım sever birisiniz. Emniyet teşkilatına çok yardımlarınız oluyor. Emniyet binaları yapıp, arabalar bağışladınız destek için. Peki nezarete girince ne hissettiniz? 

Türkiye bir akıl tutulması yaşıyor. O nezarete bir gün gireceğimi rüyamda görsem inanmazdım. Tek suçum işimi takip etmek. Ben işimi iyi yapar, kendim takip ederim. Yüz kızartacak hiçbir şey yapmadım. 


- Medyatik olmanın cezasını çekiyorum dediniz. Bundan sonra ‘Biraz geride durayım’ diyecek misiniz? 

İnadına daha çok çalışacağım. Yıldıramazlar beni. Burada amaç Ağaoğlu değil. Amaç büyüyen Türk ekonomisine darbe vurmaktır.  


- Zekeriya Öz ödemeyi kendisinin yaptığını ve belgeleri HSYK’ya göndereceğini söyledi. Neler diyeceksiniz Öz’ün bu açıklamalarına? 

Faturalar açık ve nettir. Bütün ödemeleri biz yaptık. Hiçbir soru işareti yoktur. Bütün ödemeler benim bilgim dahilinde yapılmıştır. 


- Savcı Öz’ün Dubai faturasında ekim ayının Türkçe yazıldığını bunu şüpheli bulduklarını söyleyen bir kesim de oldu? 

Fatura açık. İlk rezervasyonu turizm şirketinin Türkiye ofisinden yaptık. Ekim ayı o yüzden Türkçe yazıyor. Ödeme de Türk parası olarak yapıldı. Ama Dubai’deki ödemeleri dolar olarak yapıldı. 


- Peki Zekeriya Öz’ü ne kadar tanırsınız? 

Kendisi telefonla arayarak sekreterimden benimle tanışmak için randevu istemiş. Ben de kabul ettim. Geldi buraya çay içtik, tavla oynadık. 


- Gelelim arsa meselesine. TÜRGEV Vakfı'na Ataşehir'de 20 dönümlük arsa verdiğiniz iddia edildi? 

Kimseye tapu vermedik. Verdiğimizi iddia edenler çıkarsın bulsunlar o tapuyu. Uyduruyorlar. Birine tapu verdiğimi ispatlasınlar anahtarımı, tüm malvarlığımı bırakıp inşaatlarda amele olarak çalışmaya başlarım.


Özkan Tamirak/Akşam


Geri Dön