26 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu, telesiyejlerini ruhsat almadan açmayacak

Ali Ağaoğlu, telesiyejlerini ruhsat almadan açmayacak

Ali Ağaoğlu, Uludağ'daki telesiyejlerini kapattı; işletmeler ayaklandı TAKVİM'e konuşan Ağaoğlu, 'Ruhsat vermezlerse açmam. Bursa'nın ticareti etkilenir' dedi



Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da Ali Ağaoğlu krizi yaşanıyor. Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun, yeni imar planının gecikmesinden dolayı işletmelerini kapatması, bölgedeki tüm otelleri olumsuz etkiledi. İşletmeciler, Uludağ'daki 16 büyük telesiyejden 4'üne sahip olan Ağaoğlu'nun işletmelerine kilit vurmasının Uludağ'ı ve Bursa'yı kötü yönde etkileyeceğini söyledi. Ağaoğlu ise işletmelerine ruhsat verilmediği sürece geri adım atmayacağını açıkladı. Uzun zamandan sonra Uludağ'ın yeniden gözde olmaya başladığını belirten işletmeciler, "Geçen sezon beklenenden hareketli idi. Bu nedenle bu yıl da beklentimiz yüksekti. Ancak bu olaylar işlerimize sekte vurabilir. Müşterilerimizin farklı yerlere gitmesinden korkuyoruz. Ağaoğlu haklı bile olsa bedelini Bursa ödememeli" diye konuştu.

'YENİ PLANI BEKLİYORUZ'
Takvim'e konuşan Ali Ağaoğlu da, "Kafamızı kuma sokmaktan bıktık. Artık yeni bir imar planı çıkartılsın. Yoksa otelimi açmam, telesiyejlerimi çalıştırmam" dedi. İşletmelerini kapatmasının bütün Bursa'yı etkileyeceğini söyleyen Ağaoğlu, şunları kaydetti: "Bana gelen turist şehre inip bir kebap yiyecek ya da bir havlu alacak. Kapanınca bunlarda da eksilme olacak. Ayrıca yeniden kazandığımız kaliteli yerli turisti ve uzun zamandan sonra gelen Ruslar'ı da etkileyecektir. Benim gibi işletmecilerin tek istediği yeni imar planıdır."

16 TELESİYEJİN 4'Ü AĞAOĞLU'NUN
 1 otel ve 4 telesiyej ile toplam 5 tesisi var.
 Tesisler ve otel dahil olmak üzere sezonda 250 çalışanı var.
 Tesislerine 15 milyon euro yatırım yaptı.
Takvim

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Uludağ'a kötü haber 
 
Ali Ağaoğlu kapattığı otelini açmayacağını açıkladı

ULUDAĞ'DA kayak sezonu yaklaşırken Ali Ağaoğlu yeniden yapılanmada somut adım atılmaması nedeniyle kapattığı otelini açmayacağını, telesiyejleri de hizmete sokmayacağını açıkladı. Uludağ'daki telesiyej ağının 5'te 3'üne sahip olan Ağaoğlu'nun telesiyejlerini çalıştırmayacağını belirtmesi, otel işletmecilerini kara kara düşündürmeye başladı. Uludağ'da kendi tesisi de dahil olmak üzere özel sektörün ve kamuya ait tüm tesislerin kaçak olduğunu belirten Ağaoğlu ise kararından geri adım atmayacağını söyledi: “Maalesef Uludağ'da bu sene de devam eden kangren var. Yaşanan kriz yıllardır sürüyor ve ben de 'bu durumu artık düzeltin'diye tepki gösteriyorum. Uludağ'daki otellerin ve tesislerin hepsi sorunlu. Mesela ben geçen sene otelime milyonlarca dolar yenileme yatırımı yaptım ama kaçak yaptım.

Bunu da açıkça söylüyorum zaten. Peki ben hem bu kadar yatırım yapacağım hem de devletin gözünde suçlu olacağım. Böyle birşey olabilir mi? Ortada büyük bir karmaşa var ve çözülmek yerine sorunlar halının altına süpürülüyor.”

Dağdaki kaçak sorununun çözülmesi için bakanlığın bir plan hazırladığını ancak bu planın şimdiye kadar yapılan yatırımları hiçe sayarak hazırlandığını söyleyen Ağaoğlu, şöşye konuştu: “Bu çok kötü bir plan. Bakanlığın yeni planı mevcut tüm yatırımları sıkıntıya sokacak. bu zaten sadece benim sorunum değil, dağdaki tüm işletmelerin sorunu. Ama benim durumun diğerlerine göre daha iyi olduğu için oteli ve telesiejleri kapatarak tepkimi gösteriyorum. Diğerlerinin böyle bir şansı yok.” 
Vatan


Geri Dön