19 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu'nun sırrı nerede?

Ali Ağaoğlu'nun sırrı nerede?

Posta Gazetesi yazarı Rauf Ateş, Ali Ağaoğlu'nun son dönemdeki hızlı konut satışlarını değerlendirdi.



Haftanın en az 3-4 gününe sabah kahvaltıda iş toplantısı ile başlıyorum. Genelde işadamı ve CEO'lar bir araya geliyor, ekonomiyi, şirketleri ve projelerimizi konuşuruz. Son dönemde gündeme sürpriz bir ismin girdiği dikkatimi çekiyor: Ali Ağaoğlu...

Ekonomideki gidişi, sektörlerdeki durumu konuşurken, konu dönüp dolaşıp Ağaoğlu Grubu'nun patronu Ali Ağaoğlu'na geliyor. Konuyu özetle ortaya koyayım. Herkesin kafasında şu soru var: `Acaba gerçek mi?'Yani Ağaoğlu derin kriz ortamında gerçekten bu kadar konut satabiliyor mu? Basına yansıyan haberler, sayfa sayfa ilanlardaki `Güvene teşekkürler' ilanları doğru mu?

Ağaoğlu'nun sırrı nerede?

Geçen hafta içinde bu konuyu konuştuğumuz bir CEO, `Eğer gerçekten doğru ise, Ali Ağaoğlu, Türkiye'nin en iyi satıcısı olmalı' değerlendirmesi yaptı. Ben de aynı görüşteyim. Herkesi şaşıran, iş dünyası hakkında konuşturan Ali Ağaoğlu, gerçekten tam bir satış ustası... Jeffrey Fox'un deyimiyle, yağmur yağdıran bir yönetici... Ben satış rakamlarının gerçek olduğunu düşünüyorum. Öyle değilse bile, böyle bir ortamda ciddi rüzgar yakaladı. Herkes ondan ve projelerinden söz ediyor. Konut almayı düşünmeyen bile projelerine bakıyordur. Bir de `En iyiler/çok satanlar her zaman kazanır' stratejisi vardır. Müşteri hep en çok satanı talep eder, böylece ilgi artarak devam eder. Seth Godin, `Dip' adlı kitabında, en çok satanın, bu özelliği nedeniyle daha çok satacağına dikkat çekmiş ve vanilyalı dondurma örneğini vermişti. Ona göre, vanilyalı dondurmanın payının yüzde 29, ikinci sıradakinin ise yüzde 9 olmasının ardında bu gerçek var. Son 2 yılda tam 4 bin daire satan Ağaoğlu, başarılı projeleriyle sektörde kendine iyi bir yer edinmişti. Şimdi krize meydan okuması ve Bahçelievler Projesi'nde yakaladığı başarıyla, 'en iyi satışçı' unvanını da kazanmış oldu.

Rauf ATEŞ/Posta

Geri Dön