26 / 04 / 2024

Ali Arabacı: Maden faaliyetlerine süresiz son verilmeli!

Ali Arabacı: Maden faaliyetlerine süresiz son verilmeli!

TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Ali Arabacı ile komisyon üyeleri Cerattepe'de kurulması planlanan maden şirketinin şantiye alanında incelemelerde bulmak için bölgeye gitti.



TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Ali Arabacı ile komisyon üyeleri Cerattepe'de kurulması planlanan maden şirketinin şantiye alanında incelemelerde bulmak için bölgeye gitti. Heyet adına konuşan TBB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arabacı, "4 bin 406 hektarlık devasa bir alan madencilik faaliyeti için yok edilmek istenmektedir. Bu alanda yapılacak madencilik faaliyeti, Artvin ilinin su kaynaklarını zehirleyecek, ormanlarını yok edecek, heyelanlara sebep olacaktır. Bu proje Artvin ilini giderek yaşanılır olmaktan çıkaracaktır. Artvinliler yaşam alanlarının korunması için açtıkları her davayı kazanmışlardır. Son olarak, Rize idare Mahkemesi tarafından verilen karar ile planlanan maden faaliyetinin, Artvin ilinin yöre sakinleri açısından yaşam alanı olmaktan çıkacağı tespit edilmiş ve maden projesine ilişkin ÇED olumlu kararının iptaline karar verilmiştir" dedi. 


ARTVİN HALKINDAN ÖZÜR DİLEYİN 


ARABACI, hükümete seslenerek, "Türkiye Barolar Birliği olarak, buradan hükümete ve Artvin ili yöneticilerine, bir kez daha seslenmek istiyoruz: Sizin göreviniz, yargı kararlarının gereğini yerine getirmek, hukuk devleti kurallarına uygun davranmaktır. Sizin göreviniz, Artvin'deki hukuk dışı maden faaliyetine geçici değil, süresiz son vermektir, Sizin göreviniz, özel çıkarları değil, kamunun ortak çıkarlarını korumaktır. Sizi, Artvin Cerattepe'deki hukuk dışı işgale bütünüyle son vermeye, çevre illerden getirilen tüm polis ve askeri bölgeden geri çekmeye, Artvin'i ve Artvinlileri rahat bırakmaya çağırıyoruz. Ve sizi, Artvin halkından özür dilemeye çağırıyoruz" diye konuştu. 



Karadeniz'de İlk Haber


Geri Dön