28 / 03 / 2024

Ali Bahar: Yeni OSB yönetmeliği yatırımcıyı rahatlatacak!

Ali Bahar: Yeni OSB yönetmeliği yatırımcıyı rahatlatacak!

Yeniden düzenlenerek sadeleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği, 2 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, yeni yönetmeliğin sanayicileri rahatlattığını dile getirdi.



Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği, yeniden düzenlenerek yürürlüğe girdi. Yeni yönetmeliğin yatırımcıyı rahatlatacağını dile getiren Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Bakanlığın organize sanayi bölgelerine ve sanayi sektörüne gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını kaydetti.

Ay Yıldız Gazetesi'nde yer alan habere göre, bakanlığın organize sanayi bölgelerine ve sanayi sektörüne gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını ve yapılan olumlu katkılar için teşekkürlerini ileten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, yeni yönetmelik hakkında konuştu. 

Yapı ruhsatı süresinin 1 yıldan 18 aya çıkarılmasının yatırımcıyı rahatlatacağının altını çizen Bahar, ''Parsel tahsislerinde bakanlığımızın önerdiği hassasiyeti ve şeffaf yönetim biçimini uyguluyoruz ancak spekülatif arsa tahsis ve satışların önüne geçilmesine yönelik yapılan vurgu önemli" ifadelerini kullandı.

Organize sanayi bölgelerinde bulunan ancak üretimini durdurmak zorunda kalan doğalgaz çevrim santralleri hakkında konuşan Başkan Bahar, ''OSB'ler bünyesindeki birçok doğalgaz çevrim santralı zor durumda, hatta batık. Bunun sebebi elektrik fiyatı ile doğalgaz fiyatının uyuşmaması. Bu konuya bakanlık olarak müdahale edilmesi milli servetin heba olmamasını sağlayacaktır. Yine yenilenebilir enerji kaynaklarının OSB ortak alanlarında yapılabilmesinin önünün açılması enerji üretiminin artırılması ve OSB'lerin daha ucuz enerjiye kavuşması için çok önemli bir adım" dedi.

Sanayicinin kullandığı elektrik fiyatının konutlarda kullanılan elektrik fiyatından yüksek olduğunu ve bu konuda somut adımlar atılmasının gerekliliğini anlatan Başkan Bahar, ''Dünya ile rekabet ederken enerji fiyatının bu denli yüksek olması bizi ciddi ölçüde zorluyor. Ayrıca sanayi sicil belgesine sahip üreticiye Kredi Garanti Fonu (KGF) odaklı kredi sağlanması gerekiyor. Bu destek fabrikalarımızın tam kapasite çalışması için sanayi sicil belgesi olan firmalara ve ihracatçıya çıkmalıdır. Üreticinin tam kapasiteye ulaşması da bir yatırımdır. Hatta, mevcudu korumak, geliştirmek, sürdürülebilirliğini sağlamak adına yeni bir yatırımdan daha değerlidir" açıklamasında bulundu.


Geri Dön