23 / 04 / 2024

Ali Nuhoğlu: Fikirtepe’nin değeri Bağdat’ı geçecek!

Ali Nuhoğlu: Fikirtepe’nin değeri Bağdat’ı geçecek!

Kentsel dönüşümün simgesi olan Fikirtepe’de metrekare fiyatının 7 bin ve üzerinde olduğunu söyleyen Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu “Projeler bittiğinde burası Bağdat Caddesi’nden daha değerli olacak” dedi.



Kentsel dönüşümün sembolü Fikirtepe’de önemli projeler ürten Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, bölgede konut metrekare fiyatlarının 7 bin ve üzerinde olduğunu söyledi. Fikirtepe’de iyi projelerin yavaş yavaş gerçek değerini bulmaya başladığını belirten Nuhoğlu “Fikirtepe yavaş yavaş gerçek değerini buluyor. Fikirtepe’deki projeler tamamlandığında Bağdat Caddesi’nden daha değerli bir bölge olması söz konusu.


Cadde’de fiyat 10 bin lira


Bağdat Caddesi’nde metrekare fiyatları 10 bin lira. Fikirtepe şu an daha ucuz ancak bittiğinde daha değerli olacak kesin. Sosyal alanlarından parklarına kadar modern yaşam alanı bittiğinde İstanbul’un tek özgün bölgesi olacak” dedi. Yenitepe Projesi’nde ciddi satışlar gerçekleştirdiklerini belirten Ali Nuhoğlu, birinci adadaki satışlarda iyi noktada olduklarını, düşündüklerinin üzerinde talep aldıklarını söyledi. Vatandaşların ‘Fikirtepe’den konut sahibi olursam bittiğinde 2 katı daha değerli olacağı’ algısını taşıdığını ifade eden Nuhoğlu, bunun gerçekçi bir yaklaşım olduğunu da vurguladı.  Fikirtepe’de proje üreten firmaların bir araya gelerek Fikirtepe’yi tanıtmak için hayata geçirdikleri Fikirtepe Platforrmu’nun çalışmalarına devam ettiğini de belirten Nuhoğlu, Bakanlık ve bölge Belediyesi ile de koordineli çalışmalar yaptıklarını, hedeflerinin konut üretiminin gerçekleştirirken bu bölgenin master planının sağlanmasını gerekli kurumlara iletmek olduğunu söyledi. Alt yapı sorunlarının çözümü,  sorunlu adaların sorunları ile ilgilenilmesi ve sorunların kurumsal bir platform aracılığıyla dile getirmeyi platformun görevleri arasında sayan Nuhoğlu “Platform aktif bir çalışma içinde. Bu yıl sonuna kadar çok iyi bir noktaya geleceğimizi öngörüyoruz. Platform bu konuda çok işlevsel bir noktada” diye konuştu. 


Körfez’e çıkarma yapacak


Yabancı yatırımcıların Fikirtepe ile yakından ilgilendiğinin altını çizen Ali Nuhoğlu, “Fikirtepe’deki dönüşüm istenen noktaya gelirse çok ciddi yabancı yatırımcı talebi talep alacaktır” dedi. Körfez bölgelerindeki fuarlarda ciddi katılım göstereceklerini belirten Nuhoğlu “Ortadoğu fuarlarına katılmanın faydalı olabileceğine inanıyoruz. Bir tanesine çok iyi çıkarma yapacağız.”diye konuştu.


İnşaat sektörü donanım istiyor


Türkiye’de gayrimenkul sektörünün iyi kar getiren bir sektör olduğu algısı bir çok farklı sektörde yıllarca faaliyet gösteren kişi ve kurumları da inşaat yapımına yönlendirdi. Bu tür bir trende bazı sanayiciler ‘ biz inşaata karşı değiliz ancak herkesin inşaatçı olmasına karşıyız” diyerek eleştiri getirmesine neden oldu. Gayrimenkul sektörünün önemli marka isimleri genel olarak inşaat sektöründe iş yapacak kimselerin belirli kriterlere sahip olmasının da gerekliliğini vurguluyor. Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu da Türkiye’de 110 bin inşaat şirketini olduğunu, ABD’de ise bu rakamın 10 bin civarında olduğunu belirterek “Nüfusu da göz önüne aldığımızda nasıl bir saçmalık olduğunu net görebiliyoruz” dedi. Nuhoğlu, İnşaat yapmanın ciddi teknik altyapı gerektirdiğini , finansal ve sektör kriterlerini yerine getirecek bir donanıma sahip firmaların sektörde önemli olduğunu vurguladı.


Kentsel dönüşüm önemli bir ihtiyaç 


Modern kentleşmenin sağlanması için Kentsel Dönüşüm’ün çok önemli olduğunun altını çizen Nuhoğlu “ Kentsel Dönüşümü kesintiye uğratmamak gerekiyor. Özellikle bu istanbul için gerekli. Japonya’da olduğu gibi deprem riskini ortadan kaldıracak bir dönüşe gerek var. Bu bir ihtiyaç” dedi. Ülkedeki yapı stoklarının çoğunun sağlıksız olduğu konusunda genel bir kabul olduğunu da belirten Nuhoğlu “Avrupa tarzı bir ülke yaratmak için konuttaki dönüşümü gerçekleştirmek lazım. Konut sorunu çağdaş bir anlayışla çözülmesi gerekiyor” diye konuştu. 


Star


Geri Dön