28 / 03 / 2024

Ali Topuz, Büyükada'daki tarihi eser binasına ilave kat yaptı!

Ali Topuz, Büyükada'daki tarihi eser binasına ilave kat yaptı!

Ali Topuz,  Büyükada Bahçelerönü sokakta bulunan 2'nci derece tarihi eser binasına tadilat ruhsatı alıp iki kat bodrum bir kat da ilave yaptı.



CHP'de liste operasyonlarındaki başarısı ve politik manevraları nedeniyle kendisine, 'hokus pokus' lakabı verilen eski bakan, milletvekili ve CHP yöneticisi Ali Topuz (85),  Büyükada Bahçelerönü sokakta bulunan 2'nci derece tarihi eser binasına tadilat ruhsatı alıp iki kat bodrum bir kat da ilave yaptı.

 

Tarihi eser binaya yapılan kaçak ilavelerin mimarının ise CHP'nin Adalar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Uluç Yurtduru olduğu belirlendi. Yurtduru, iki kat ve bir yarım bodrum binayı, beş kata çıkardı.

 

Ali Topuz, Büyükada daki tarihi eser binasına ilave kat yaptı!

 

Büyükada'da ikamet eden ve 2863 sayılı yasaya aykırı bir şekilde tadilat adı altında yapılan usülsüz inşaatla ilgili belediyeye 1.5 yıl önce dilekçe veren Nail Murat Pekin adlı vatandaş, dilekçesine cevap alamayınca Topuz'a ait tarihi eser binaya tadilat ruhsatıyla ilave kaçaklar yapılmasıyla ilgili Adalar Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

 

Pekin, Adalar'da gariban vatandaşların, esnafın 'kaçak' adı altında ruhsatları iptal edilip, vatandaşa suç duyurusunda bulunulurken Topuz'a dokunulmamasının vicdanını yaraladığını belirterek "Kamu suçu işleniyor. Usulsüz inşaatla ilgili verdiğim hiçbir dilekçeye, başvuruya yanıt alamadım. Bilgi edinme dahil her yolu denedim. Son çare olarak suç duyurusunda bulundum. Bundan sonra söz yargıda" dedi.

 

 


Geri Dön