19 / 04 / 2024

Aliağa Devlet Hastanesi bünyesinde Onkoloji Merkezi kuruldu!

Aliağa Devlet Hastanesi bünyesinde Onkoloji Merkezi kuruldu!

Aliağa Devlet Hastanesi bünyesinde Onkoloji Merkezi kuruldu. Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Salim İdris Keleşoğlu, "Yeni merkezde hastalara son teknoloji cihazlarla tedavi hizmeti verilecek" dedi.




Aliağa Devlet Hastanesi bünyesinde Onkoloji Merkezi kuruldu. Kurulan merkezin vatandaşlar tarafından henüz bilinmediğini belirten Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Salim İdris Keleşoğlu, "Ülkemizde vefat eden her 5 kişiden birinde ölüm nedeni kanser. Biz ilçemizde ilçe sağlık müdürlüğü ile yaptığımız araştırmalarla 179 kanser hastası tespit ettik. 62 hastaya ulaşabildik. Ulaştığımız 5 hasta davetimize icabet etti ve bilgilendirildiler. Bu hastalarımızdan birine ilaç uygulamaya başladık. 179 hastamızın 3'üne şu anda evde bakım hizmeti veriyoruz" diye konuştu.

Kanser hastaları için eğer tanı konmuşsa değişik tedavi yöntemleri bulunduğunu dile getiren Keleşoğlu, "Hastayı bütün sistemlerle inceleyip tahlillerini yaptıktan sonra neye ihtiyacı olduğunu belirleyeceğiz. Merkezimizin önemli bir özelliği kan kanseri hariç organ kanseri olan bir hastanın burada rahatlıkla takip edilebilecek olmamız. Hem kan hem de görüntüleme tetkikleri ile diğer bütün tetkikleri yapabiliriz. Yapamayacağımız bir iki tetkik var. Bunun için de sevk edilmesini sağlayabiliriz" dedi. Yaptıkları her çalışmada Sağlık Bakanlığı'nın ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin desteği olduğunu dile getiren Keleşoğlu, "Hastanemizin bir bölümünde kemoterapi birimi kurduk" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön