20 / 04 / 2024

Alikahya Kavanium İztop Park Evleri'nde kat malikleri dilekçe verdi!

Alikahya Kavanium İztop Park Evleri'nde kat malikleri dilekçe verdi!

Alikahya Kavanium İztop Park Evleri site sakinleri İztop Kooperatifi'nden oluşan site yönetiminden memnun olmadıkları için kat malikleri olarak yeniden site yönetimi oluşturulması için toplu olarak dilekçe verdi.



Alikahya Kavanium İztop Park Evleri kat malikleri önceki toplanarak yönetimi belirlemek için olağanüstü kurul talebi ile site yönetimine dilekçe verdi. Site içerisinde toplanan kat malikleri verdikleri dilekçeler ile birlikte site aidatlarına yapılan yüzde 45’lik zammı da protesto etti. 


YENiDEN SEÇİME GİDİLECEK

Alikahya Kavanium İztop Park Evleri’nde site yönetimi olarak görev yapan kooperatifin aidatlara yüzde 45 oranında zam yapması sitede oturan kat maliklerinin tepkisin çekti. 1+1 daire için 115 TL’den 165 TL, 2+1 daire için 130 TL’den 190 TL, 3+1 daire için 145 TL’den 210 TL ve 4+1 daire için 160 TL’den 230 TL olarak belirlenen aidatları ödemek istemeyen kat malikleri site yönetiminin değişmesi için 225 imza toplayarak site yönetimine dilekçe sundu. 830 ve 832 Ada olmak üzere 2 Ada, 26 Bloktan oluşan Alikahya Kavanium İztop Park Evleri’nde kat malikleri site yönetimini de yapılan zamları da protesto etti. Dilekçeyi alan site yönetimi yapılan değerlendirmenin ardından seçime gidecek. Kat malikleri tarafından seçilen 40 blok temsilcisi yeni yönetimi belirleyecek. 


GEREĞİNDEN FAZLA ZAM YAPILDI

225 dilekçe ile yönetimin değişmesini isteyen ve yönetimin çalışmalarından memnun olmadıklarını dile getiren kat malikleri, “Yönetimin yönetilenlerin iradesi dışında tutulması bizleri rahatsız ediyor. Yakın zamanda aidatlarımıza gereğinin dışında zam yapıldı ve bu artış ile alakalı bir kurul oluşturulmadı. Yapılan zam verilen hizmete göre artırılmalıdır. Ancak burada havuz bakımı, bahçe bakımı, güvenlik ve çöp adı altında toplanan bu aidatları biz ayrı ayrı da veriyoruz. Yaz aylarının başında bizden ekstra olarak havuz bakım parası isteniyor. Ama bu para aidatın içerisinde zaten toplanıyor. Sırf bu aidatlara yapılan zamlar yüzünden kiracılarımız evleri boşaltıyor. Sosyal tesisi bile kendi ofislerine çevirdiler. Yeter artık” ifadelerini kullandılar. 


Özgür Kocaeli


Geri Dön